Απάντηση Ρούσση για την Τοπική Μονάδα Υγείας Ωρωπού

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης μετά από την έκθεση που έλαβε από την Τεχνική Υπηρεσία της 1ης ΥΠΕ, για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στο κτίριο της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού, βάσει της οποίας η Διευθύντρια κα Χρ. Κισκήρα απέστειλε  έγγραφο για να δικαιολογήσει,  την καθυστέρηση της λειτουργίας της μονάδας, προέβη στην ακόλουθη απάντηση:
«Ίσως να μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε, σύμφωνα με την δική σας παραδοχή, την απίστευτη καθυστέρηση των δυο μηνών για την εγκατάσταση παροχής τηλεφωνικής γραμμής.
Ίσως να δικαιολογήσουμε, επίσης, την απορία σας για την αγανάκτηση μας, αφού δεν ζείτε από κοντά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των συνδημοτών μας και την έντονη πίεση που ασκείται στις Υπηρεσίες του Δήμου μας.
Δεν μπορούμε όμως, σε καμιά περίπτωση, να δικαιολογήσουμε την ειρωνική σας διάθεση και τον τρόπο που προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, απευθυνόμενη σε εμένα προσωπικά και τη Δημοτική Αρχή, με τόσο αυστηρό και περιπαικτικό τόνο.
Αλήθεια, ποιες εργασίες «υπολείπονται για τη διασφάλιση και θωράκιση» του κτιρίου, που εμποδίζουν την λειτουργία της μονάδας υγείας, και αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο;
Ήμασταν πάντα παρόντες σε κάθε επίσκεψη των κλιμακίων σας. Με διάθεση συνεργασίας να σας βοηθήσουμε στη γρήγορη και έγκαιρη διαδικασία της μεταφοράς. Ήμασταν εκεί όποτε μας το ζητήσατε, με τους υπαλλήλους μας, με τα μέσα που διαθέτουμε. Ήμουν πάντοτε εκεί ο ίδιος, προσωπικά, γιατί η λειτουργία της μονάδας, αποτελεί «προσωπικό μου στοίχημα».
Εντοπίστηκαν «κάποια τεχνικά προβλήματα» τα οποία «ενδεχομένως» προκάλεσαν τις κύριες αιτίες για την εισροή υδάτων από την στέγη, στο χώρο της κουζίνας και στην είσοδο, βάσει της Τεχνικής Έκθεσης που επισυνάψατε στο έγγραφό σας.
Το πρόβλημα της εισροής υδάτων που παρουσιάστηκε, συνέβη κατά τις μέρες πολύ έντονων και ισχυρών βροχοπτώσεων, ασυνήθιστων για την περιοχή. Αμέσως έγινε ο καθαρισμός της υδρορροής και ανοίχτηκε μεγαλύτερη οπή που, πιθανώς, να δημιουργούσε το πρόβλημα.
Άμεσα υπήρξαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, όπως η αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων από την εταιρία κατασκευής του κ. Μαρτίνου. Η άποψή μας ήταν και είναι πως αυτά τα προβλήματα που παρουσιαστήκαν, δεν μπορούν να είναι ισχυροί λόγοι που αποτρέπουν την μεταστέγαση και λειτουργία των νέων ιατρείων.
Όπως, επίσης, το γεγονός ότι είχαν κλαπεί τρεις (3) κλιματιστικές μονάδες, από τις, τουλάχιστον, δεκαπέντε (15), που υπάρχουν σε όλο το κτίριο, κατά την άποψή μας δεν είναι σοβαρός λόγος μη λειτουργίας της μονάδας.
Σχετικά με τον εντοπισμό μυρμηγκιών, στην κουζίνα και τα αποδυτήρια, σας ενημερώνουμε ότι είναι υποχρέωσή σας εσείς να προβείτε σε απεντόμωση του κτιρίου, όπως ζητάει η έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Οι συνδημότες μας έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και ποιος είναι ο σκοπός σας. Η παράλληλη διαδρομή σας σε πολιτικά μονοπάτια σας οδηγεί στην προσπάθεια απαξίωσης των δομών υγείας, όπως αυτές έχουν προγραμματιστεί από τον τρόπο οργάνωσης των δομών υγείας του Κράτους. Μια διαδρομή που αρνούμαστε να ακολουθήσουμε, καθώς δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική σας καριέρα ή οι πολιτικές σας επιδιώξεις, παρά μόνον η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας υγείας .
Είναι απαράδεκτο, με αστεία επιχειρήματα, για δήθεν κατασκευαστικά προβλήματα του κτιρίου, τα οποία μάλιστα δεν εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία του, να μην επιτρέπετε την χρήση των ιατρείων της μονάδας και να προκαλείτε την οργή των πολιτών, απαξιώνοντας μια από τις πιο σύγχρονες υγειονομικές μονάδες στη χώρα μας. Ειλικρινά, όσο καλή διάθεση και να έχουμε έναντι των ενεργειών σας, δεν μπορούμε να σας δικαιολογήσουμε!
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, καθώς ζούμε καθημερινά την αγωνία των συνδημοτών μας που θέλουν τα ιατρεία να λειτουργήσουν το ταχύτερο δυνατόν.
Εμείς δεν «διοικούμε από απόσταση αρκετών χιλιομέτρων», ούτε νοιώθουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε και να αναδείξουμε «ανευθυνο-υπεύθυνους», που κρύβονται πίσω από πηχυαίους τίτλους, παίζοντας επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των συνδημοτών μας.
Θα φτάσουμε όσο και όπου ψηλά χρειαστεί για να λειτουργήσει η μονάδα. Νοιώθουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στον ευεργέτη μας και χορηγό της μονάδας κ. Αθ. Μαρτίνο, όσο και απέναντι στους πολίτες που δικαιούνται καλύτερες υπηρεσίες υγείας να το πράξουμε.
Δίπλα στον αγώνα μας είναι οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι, προχθές, με δική μου προτροπή, κατέθεσαν Ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου ρωτούν τον υπουργό Υγείας να τους ενημερώσει για τους λόγους της καθυστέρησης λειτουργίας της μονάδας.
Παρά ταύτα εμείς θα είμαστε πάντα αρωγοί, με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και παροχής βοήθειας όπου μας ζητηθεί. Αρκεί αυτό να συντελέσει στη γρήγορη λειτουργία των ιατρείων.
Δηλώνουμε όμως, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσουμε την αποπροσανατολιστική τακτική μικροπολιτικών παιχνιδιών και σκοπιμοτήτων, τα οποία καθόλου δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα αυτής της Δημοτικής Αρχής.
Σας καλούμε, λοιπόν, να προβείτε άμεσα στη λειτουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας του Δήμου Ωρωπού, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά, ότι είναι δική σας υποχρέωση να το πράξετε και για αυτό είστε διορισμένη. Και εάν δεν μπορείτε, ενημερώστε μας».

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα