Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Οι Δήμαρχοι υψώνουν «τείχος αγάπης» για τους πολίτες. Όλοι μαζί, χτίζουμε «τείχος ανοσίας» ενάντια στον covid

Το 99, 3 % των Δημάρχων από όλη τη χώρα, έχουν ήδη πλήρως εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τη β’ δόση του εμβολίου ή έχουν νοσήσει κι αποκτήσει αντισώματα.

Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Οι Δήμαρχοι της Ελλάδος υψώνουν «τείχος αγάπης» για τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών. Kαι όλοι μαζί, χτίζουμε «τείχος ανοσίας» ενάντια στον covid

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, με στόχο τη θωράκιση της υγείας των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών από τις συνέπειες του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της μετάλλαξης του ιού.

Οι Δήμαρχοι δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα, με την προσωπική τους συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, σε ποσοστό άνω του 99,3 % (έχοντας κάνει και τις δύο δόσεις ή προγραμματίσει τη β’ δόση το επόμενο διάστημα, ή έχοντας νοσήσει ήδη κι αποκτήσει αντισώματα), που είναι πολύ πάνω από τον επιθυμητό εθνικό στόχο για τη δημιουργία τείχους ανοσίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να αποτυπώσει σε αριθμούς τη συμμετοχή των Δημάρχων στο πρόγραμμα εμβολιασμού, έχει ως στόχο αφενός να παρακινήσει, μέσω της προβολής του προσωπικού παραδείγματος, τους πολίτες να εμβολιαστούν. Αφετέρου, να αναδείξει τη συνεπή και υπεύθυνη στάση που διαχρονικά επιδεικνύουν οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τις ζωές των πολιτών.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης της διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας για τα πραγματικά δεδομένα του εμβολιασμού, με την παρουσία του Καθηγητή Δημόσιας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου LSE, Ηλία Mόσιαλου, μέσα από την οποία η ΚΕΔΕ μπόρεσε να διαλύσει πολλούς μύθους σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων.

Με αφορμή την νέα πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου δήλωσε:

«Οι Δήμαρχοι της Ελλάδος υψώνουν «τείχος αγάπης» για τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών. Kαι όλοι μαζί, χτίζουμε «τείχος ανοσίας» ενάντια στον covid. Είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε η συνδρομή της Αυτοδιοίκησης στο ζήτημα του εμβολιασμού και στο αίτημα αυτό, ανταποκρινόμαστε αναδεικνύοντας καταρχήν την υπεύθυνη προσωπική μας στάση. Για μας είναι θέμα κοινής λογικής αλλά πρωτίστως ατομικής ευθύνης. Καλούμε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί το εμβόλιο σώζει ζωές».

 

Πηγή: ΚΕΔΕ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα