Χρηματοδότηση για αγροτική οδοποιία από Ευρωπαϊκό Ταμείο αιτήθηκε ο Δήμος Αλεξάνδρειας

 

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υπέβαλε προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 πρόταση με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις της Τοπικής Κοινότητας Παλαιού Προδρόμου», συνολικού προϋπολογισμού 270.000 ευρώ.

Το μήκος της αγροτικής οδού που πρόκειται να βελτιωθεί είναι περίπου 1500 μέτρα και οι εργασίες οι οποίες που θα γίνουν είναι οι ακόλουθες: Θα πραγματοποιηθούν γενικές εκσκαφές 0,30 μ. επί της οδού για την εξυγίανση – εξομάλυνση του καταστρώματος του δρόμου. Σε δεύτερη φάση, το κατάστρωμα του δρόμου, θα εξυγιανθεί με κοκκώδες υλικό, θα γίνει οδοστρωσία σε δύο στρώσεις και τέλος θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 μ. με χρήση κοινής ασφάλτου σε λωρίδα.  Τα οφέλη που θα  προκύψουν από την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι τα εξής:

Η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και η ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής παρέμβασης του Π. Προδρόμου, καθ όλη την διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κ.λπ.), η οποία θα συμβάλει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα. Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Η προτεινόμενη παρέμβαση αποσκοπεί στην βελτίωση των χαρακτηριστικών της οδού, ώστε να παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στα κινούμενα οχήματα. Έχει επιλεγεί η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος πλάτους 6,50 μ. και μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος γιατί ένα έργο, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, θα ολοκληρωθεί σύντομα σύμφωνα με σύγχρονες προδιαγραφές. Η βελτίωση και η καλή συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κατεξοχήν αγροτικός Δήμος. Προτεραιότητα μας είναι η ιεράρχηση των αναγκών και η υλοποίηση έργων και δράσεων που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας».

 

Πηγή: Δήμος Αλεξάνδρειας

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα