Χαιρετισμός Πρόεδρου ΚΕΔΕ και ΙΣΑ στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link

photo capital link 1capital link 2

Γ. Πατούλης: «Η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ομογένειας και του ελληνικού λαού δίνει προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

 

Τη σημαντική συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στην εθνική προσπάθεια για ανάταξη υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας το 6ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSR in Greece με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις».

 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης περιέγραψε τα οφέλη από την αδελφοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ελληνική Εταιρία της Νέας Υόρκης, μέσω σχετικού συμφώνου συνεργασίας, επισημαίνοντας πως τέθηκε «ένα καινοτόμο λειτουργικό πλαίσιο με στόχο την ένωση των μεγάλων δυνάμεων της Ομογένειας».

 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ένας από τους στόχους της αδελφοποίησης είναι:

  • η στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο Ιατρείο έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου προβλήθηκε video με τη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, αποτέλεσμα της ισχυρής συμμαχίας μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ «Αποστολή» και τη σημαντική συνεισφορά του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε όλη τη χώρα.

 

Επίσης μέσω της αδελφοποίησης επετεύχθη:

  • η προαγωγή της Υγείας των κατοίκων στις παραμεθόριες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού
  • η παροχή περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες. Πάνω από 2 εκατομμύρια έλληνες έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη και έμειναν χωρίς περίθαλψη
  • η δυνατότητα των νέων γιατρών για εξειδίκευση και προαγωγή της περαιτέρω εκπαίδευσής τους στην Αμερική
  • η εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών για Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία της χώρας,
  • η δυνατότητα Ελλήνων Γιατρών της Ομογένειας για εθελοντική συμμετοχή στα Κοινωνικά ιατρεία της χώρας,
  • η ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων Ελληνισμού με την συνεργασία και άλλων φορέων της Ομογένειας.

Ο κ. Πατούλης, στην ομιλία του, έκανε λόγο για «αμφίδρομη υπερατλαντική σχέση αλληλοϋποστήριξης και αγαστής συνεργασίας» και εστίασε στο γεγονός ότι, μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, παρέχεται στήριξη των Ελλήνων γιατρών που πάνε στην Αμερική είτε για να εκπαιδευτούν είτε για να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον καθώς στην Ελλάδα είναι αδύνατον να επιβιώσουν.

Επιπρόσθετα, επικαλούμενος τη «δραματική υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας με τραγικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας του ελληνικού λαού» εξαιτίας των μνημονίων και της κρίσης υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ομογενειακό όργανο παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων είτε αυτά αφορούν στην οικονομία, στην πολιτική ή οπουδήποτε αλλού.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε πως «η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ομογένειας και του ελληνικού λαού δίνει προοπτική και ελπίδα  για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα