Αύριο στην Αθήνα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και τα οξυμένα προβλήματα των δήμων της χώρας στο επίκεντρο των συζητήσεων και αποφάσεων

Συνέρχεται αύριο, Τετάρτη 6 Ιουλίου, στην Αθήνα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με αντικείμενο συζήτησης το υπό διαβούλευση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της χώρας, καθώς και η μεταρρύθμιση Κράτους – Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του διαλόγου που μόλις άνοιξε για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί με κεντρική εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ενώ θα χαιρετήσουν ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός και εκπρόσωποι των εργαζομένων στους δήμους.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών συζητήθηκε και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν παρατηρήσεις, προτάσεις και βελτιώσεις οι οποίες θα συμπληρωθούν με αυτές που θα διατυπωθούν κατά την αυριανή έκτακτη Γενική Συνέλευση και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετές θετικές διατάξεις και ρυθμίσεις που διευκολύνουν την καθημερινή λειτουργία των δήμων. Υπογραμμίστηκε ωστόσο ότι το νομοσχέδιο δεν λύνει κανένα από τα μεγάλα ζητήματα του θεσμού, τα οποία παραπέμπονται σε μέλλοντα χρόνο και στο πλαίσιο της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της. Επισημάνθηκε ακόμη ότι η συζήτηση αυτή θα πρέπει να γίνει καταρχήν στους κόλπους της ίδια της Αυτοδιοίκησης οργανωμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα και να καταλήξει μέσα από τις συλλογικές της διαδικασίες στην κατάθεση ολοκληρωμένου πλαισίου για το ποια Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη σήμερα η χώρα και πως οι δήμοι θα μετατραπούν σε πραγματικούς οργανισμούς ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις πολλαπλές ανάγκες των πολιτών.                    

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών:

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Αθήνα, Ξενοδοχείο PRESIDENT

 

 

09:30 – 10:30           Προσέλευση – Διαπίστευση συμμετεχόντων

10:30 – 13:00           Έναρξη εργασιών

Χαιρετισμοί:

Προέδρου Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

                      Νίκου Τράκα         

Προέδρου Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.

                      Μάρκου Δαρδαμάνη

Προέδρου ΕΝ.Π.Ε.

                      Κων/νου Αγοραστού 

Εισήγηση Δ.Σ. από τον

         Γιώργο Πατούλη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου

Τοποθετήσεις:

  • Επικεφαλής Αυτοδιοικητικών παρατάξεων
  • Συνέδρων – Προέδρων Π.Ε.Δ.

 

13:00 – 17:00      Τοποθετήσεις Συνέδρων – Συζήτηση

 

Αποφάσεις – Συμπεράσματα

Λήξη Εργασιών Γενικής Συνέλευσης

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα