Αύριο στην Αλεξανδρούπολη το διήμερο ειδικό θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Τα Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων»

LOGO_synedrio

Ξεκινούν αύριο στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του διήμερου ειδικού θεματικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ με θέμα «Τα Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων», στο ξενοδοχείο Thraki Palace.

Συνδιοργανωτής του συνεδρίου είναι το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τελεί και υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τη συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ θα λάβουν μέρος με εισηγήσεις  εκπρόσωποι ευρωπαϊκών δήμων, ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και φορέων.

«Στόχος του συνεδρίου, όπως  τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη σχετική συνέντευξη Τύπου, δεν είναι να προωθήσουμε τεχνολογίες και λύσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ή να υποδείξουμε στους συναδέλφους μας αιρετούς ποιο είναι το καλό τους, να τους επιβάλλουμε την άποψή μας. Στόχος μας είναι να δώσουμε γνώσεις και να μεταφέρουμε τεχνογνωσία στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης , προκειμένου αυτοί να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να δρομολογήσουν λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες του κάθε Δήμου και της κάθε περιοχής. Επίσης στόχος μας είναι να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος για αυτό το καυτό θέμα που μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που έπρεπε, κυρίως από πλευράς Κεντρικής Κυβέρνησης».

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν στις 10 το πρωί με χαιρετισμούς του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκη, του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας- Θράκης Γ. Παυλίδη, του πρύτανη του ΔΠΘ Α. Καραμπίνη,  και εκπροσώπου του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι θεματικές ενότητες:

  • Γεωγραφικές, δημογραφικές και οικονομικές παράμετροι και η επίδρασή τους στα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων
  • Παραδείγματα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων
  • Νέα εργαλεία και τεχνολογίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων
  • Νησιά μηδενικών αποβλήτων.

Μεθαύριο Σάββατο η συζήτηση θα εστιαστεί στις εξής θεματικές ενότητες:

  • Τα οικονομικά της διαχείρισης των απορριμμάτων
  • Η ελληνική εμπειρία στη διαχείριση απορριμμάτων
  • Κυκλική οικονομία και διαχείριση στερεών αποβλήτων

Το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.

——–

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά από στις εξής διευθύνσεις:

http://www.modasa.gr, /http://www.kedke.gr, http://www.localit.gr.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών του Συνεδρίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα