Παρεμβάσεις καθαριότητας από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων σε έκταση 60 στρεμμάτων

Π.Σημανδηράκης: «Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση καθαρισμού που έχει γίνει ποτέ»

Στον εντατικό καθαρισμό μια έκτασης 60 -και πλέον- στρεμμάτων, προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων, σε ιδιωτικό οικόπεδο στην περιοχή Σόδυ της Δ.Ε. Χανίων.

Σε αυτοψία του σημείου όπου γίνονται οι παρεμβάσεις βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με τους Αντιδημάρχους, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Μιχάλη Τσουπάκη και Τεχνικών Συνεργείων, Γιάννη Νικηφοράκη, καθώς και στελέχη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

Σε δηλώσεις που έγιναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο  Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση καθαρισμού από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων, η οποία στήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, για μία έκταση που παρέμενε εγκαταλελειμμένη για χρόνια. «Μετά από πολλές δεκαετίες και πολλά αιτήματα από τη σχολική κοινότητα, τους κάτοικους και τους φορείς της περιοχής, καταφέραμε να καθαρίσουμε και να κάνουμε προσβάσιμη την έκταση με στόχο να αλλάξει η εικόνα της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης τονίζοντας πως ακολουθήθηκε κατά γράμμα η νόμιμη διαδικασία, καθώς το οικόπεδο είναι ιδιωτικό:

«Θέλω να τονίσω ότι το κόστος της αποκατάστασης θα το επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Αυτή είναι η κατεύθυνση που ακολουθούμε και σε άλλες περιοχές, όπου είτε για λόγους πυροπροστασίας είτε για λόγους ασφαλείας, προβαίνουν τα συνεργεία μας σε καθαρισμούς, χρεώνοντας τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης, σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόθεση για απόκτηση του οικοπέδου και δημιουργία πάρκου στο σημείο μελλοντικά.

Από μεριάς του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης, σημείωσε ότι η όλη επιχείρηση έγινε με συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας του Δήμου, με την παραχώρηση ενός μεγάλου μηχανήματος έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. «Απομακρύνθηκαν εκατοντάδες κιλά από απορρίμματα, καλάμια, ψηλή βλάστηση που αποτελούσαν κίνδυνο και εστία μόλυνσης, ενώ στο σημείο έχουν παραμείνει όλα τα δέντρα, τα όποια το επόμενο διάστημα θα κλαδευτούν και θα ευπρεπιστούν, ώστε να μην είναι επικίνδυνα», ανέφερε ο κ. Τσουπάκης, ενώ συμπλήρωσε:

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή στους δημότες, να μην αποθέτουν τα απορρίμματα και οικοδομικά υλικά (μπάζα) σε σημεία του δημόσιου χώρου, ή σε τέτοιους χώρους σαν αυτόν».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα