Το παιδί κορυφαία προτεραιότητα για τους Δήμους

Το παιδί κορυφαία προτεραιότητα για τους Δήμους. Θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν κάθε πρωί με ευχάριστη διάθεση στο σχολείο. Θέλουμε μαθητές που είναι περήφανοι γιατί κάνουν μάθημα σε ένα περιβάλλον που τους εμπνέει. Θέλουμε μαθητές σε αίθουσες διδασκαλίας όμορφες, καθαρές, ασφαλείς.

Ονειρεύομαι παιδιά που δεν θέλουν να φύγουν από το σχολείο τους.

Ονειρεύομαι σχολεία που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των παιδιών σε κάθε άκρο της χώρας μου.

Η εκπαίδευση είναι δύναμη που θεραπεύει την ψυχή
Πλάτωνας

Βρεφονοπιακοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες όλων των Δήμων από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα να αναβαθμιστούν σε πρότυπα περιβάλλοντα μάθησης. Το παιδί αποτελεί προτεραιότητα για κάθε δήμο. Είναι υποχρέωση των Δημάρχων να δώσουν βαρύτητα στην Παιδεία γιατί η πρόοδος μιας κοινωνίας βασίζεται στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Και ο πυρήνας της κοινωνίας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Η αμεσότητα στην προσέγγιση της κοινωνίας των πολιτών βρίσκεται μόνο στα δήμους.

Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή
Βίκτορ Ουγκώ

Από απλές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, φωτεινά χρώματα, όμορφα κτίσματα, αθλητικές υποδομές μέχρι υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν το παιδί να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις ικανότητές του, έμφαση στην Ειδική Αγωγή, ενσωμάτωση της ιστορίας του τόπου στα σχολεία και μεσημεριανά μπορούν να δημιουργήσουν πρότυπα και να εξελιχθεί η μοναδικότητα και η προσωπικότητα κάθε παιδιού.

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει».  Πλούταρχος

Αν δώσουμε σε μαθητές, δασκάλους και γονείς έναν σπουδαίο λόγο να αισθάνονται περήφανοι για το σχολείο τους, αυτό θα αποτελέσει το δεύτερο σπίτι τους και πάντα θα υπάρχει το κίνητρο για την ενεργό συμμετοχή όλων για την προστασία του.

Της Χρύσας Σαραντοπούλου

Το παιδί κορυφαία προτεραιότητα για τους Δήμους

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα