Αποκατάσταση ζημιών στο σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Αποκορώνου

Υπογράφηκε  η σύμβαση εκτέλεσης του έργου οριστικής αποκατάστασης ζημιών στο σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Αποκορώνου, μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του ανάδοχου εργολάβου, Χαράλαμπου Παντελάκη νόμιμου εκπροσώπου της ΤΟΞΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και παρουσία της προϊσταμένης Τ.ΥΔ.Α. Ευαγγελίας Καστρινάκη,προϋπολογιζόμενης δαπάνης 2.530.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Αναφερόμενος στην παρούσα σύμβαση ο Δήμαρχος Αποκορώνου δήλωσε ότι χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και περιλαμβάνει τη δεύτερη ομάδα επεμβάσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας των υποδομών του Δήμου και ταυτόχρονα είναι ώριμες προς κατασκευή στην παρούσα φάση. Έχει προηγηθεί η πρώτη ομάδα επεμβάσεων, ενώ τα σημεία που απαιτούν πρόδρομες έρευνες και μελέτες ή χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης θα συμπεριληφθούν σε επόμενες εργολαβίες.

Στην εργολαβία περιλαμβάνονται δύο ομάδες εργασιών:
Α. Οι εργασίες σε σημεία, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τον Δήμο ως επικίνδυνα, σε ορισμένα από τα οποία έχουν εφαρμοστεί και μέτρα περιορισμού της πρόσβασης. Περιλαμβάνονται:
1. Αντιμετώπιση βραχοπτώσεων επί δευτερεύουσας οδού στον Αλίκαμπο
2. Αποκατάσταση υποσκαφής και κατάπτωσης οδού στον κύριο δρόμο προς Μαθέ
3. Αποκατάσταση κατολίσθησης πρανούς επαρχιακού δρόμου εντός του οικισμού Κουρνά
4. Αποκατάσταση κατάπτωσης οδοστρώματος στον Εμπρόσνερο.
Β. Λοιπές εργασίες αποκατάστασης των υποδομών σε επιλεγμένα σημεία της δημοτικής οδοποιίας.

Καταλήγοντας, ο κύριος Κουκιανάκης ανέφερε ότι η αποκατάσταση ζημιών του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου μας προχωράει και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων για την κάλυψη έργων αποκατάστασης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος οδικού δικτύου- δημοτικού και αγροτικού -του Δήμου μας, το οποίο έχει πληγεί αλλεπάλληλες φορές από έντονες βροχοπτώσεις

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

[td_block_social_counter facebook="cityconnectnewsgreece" style="style6 td-social-boxed" open_in_new_window="y" f_counters_font_family="394" f_network_font_family="891" f_counters_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_network_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjExIiwicG9ydHJhaXQiOiI5In0=" counter_color="#ffffff" counter_color_h="#ffffff" network_color="#ffffff" network_color_h="#ffffff" tdc_css="eyJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsInBob25lIjp7Im1hcmdpbi1ib3R0b20iOiI0MCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3NjcsImFsbCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNDAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19" twitter="CityConnectgr" youtube="UCAw9690RMUGyhc0XY-L3vwg"]

Τελευταία Νέα