ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΔΡΟΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Υπεγράφη την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΔΡΟΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ 13 ΚΑΙ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019», προϋπολογισμού 530.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. , μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, και του ανάδοχου εργολάβου Χαράλαμπου Παντελάκη, ως νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρίας ΤΟΞΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,

Προκειμένου ο Δήμος Αποκορώνου να αντιμετωπίσει τις καταστροφές από τις θεομηνίες στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2019 αιτήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης την χορήγηση του ανωτέρω ποσού. Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου, με την με αρ. πρωτ. 166728/10-7-2020 (ΑΔΑ:ΩΓ147ΛΚ-5ΣΘ) απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης με θέμα “Έγκρισης διάθεσης πίστωσης του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ 13 ΚΑΙ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019» και Κ.Α. 2019ΕΠ80200016 της ΣΑΕΠ802 της Περιφέρειας Κρήτης” χρηματοδότησε 3 έργα ένα εκ των οποίων είναι και το παρόν.
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, το παρόν έργο αφορά στις αναγκαίες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της παροχής πόσιμου νερού σε οικισμούς του Δήμου, έπειτα από θραύσεις σωλήνων, λόγω καθιζήσεων, που προκάλεσαν οι πλημμύρες ζημιών σε φρεάτια συσκευών, λόγω επιχωμάτωσής τους από φερτά υλικά, που μετεφέρθησαν από τα πλημμυρικά νερά.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι μαζί με τα έργα ύδρευσης και άρδευσης τα οποία έχουν συμβασιοποιηθεί και σύντομα θα εκτελεστούν, θα συμβάλλουν σημαντικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Η Δημοτική Αρχή με σχεδιασμό δρομολογεί και άλλες παρεμβάσεις προς τη κατεύθυνση αυτή.

Πηγή: Δήμος Αποκορώνου

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα