Απάντηση της ΚΕΔΕ σε δημοσιεύματα περί «αλαλούμ με την παραχώρηση 4000 ακτών στους Δήμους σε όλη τη χώρα»

Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν «αλαλούμ με την παραχώρηση 4.000 ακτών στους Δήμους σε όλη τη χώρα», η Κ.Ε.Δ.Ε. υπογραμμίζει ότι:

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση με την οποία παρατάθηκε για ένα έτος η ισχύς της Κ.Υ.Α. του 2015, όχι μόνον δεν δημιουργεί προβλήματα αλλά αίρει ένα τρομερό αδιέξοδο που θα εδημιουργείτο από την αδυναμία των κατά τόπους αρμόδιων υπηρεσιών «ερήμην των Δήμων», να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες παραχώρησης των παραλιών σε τρίτους και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα

Αν δεν είχε υλοποιηθεί η θεσμική παρέμβαση τότε θα υπήρχε «απόλυτο αλαλούμ», αφού λόγω αδυναμίας έγκαιρης ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών από τα κατά τόπους κτηματικά γραφεία, θα προκαλείτο τεράστια ζημία στον τουρισμό και ευρύτερα στο Δημόσιο αφού οι περισσότερες παραλίες θα καταλαμβάνονταν από αυθαίρετους καταληψίες με δυσμενή αποτελέσματα για την καθαριότητα – την εξυπηρέτηση των λουομένων – την υποβάθμιση του περιβάλλοντος  – και την απώλεια σημαντικών εσόδων για τους Δήμους και το Δημόσιο.

Η ΚΕΔΕ θα συζητήσει το σχετικό ζήτημα στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο και θα εκφράσει τη θετική ανταπόκριση που επέδειξε η Βουλή και το επιτελείο των Υπουργών Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο κρίσιμο αυτό ζήτημα που αποτελούσε ομόθυμη απαίτηση όλων των Ο.Τ.Α. της χώρας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα