Απάντηση στο σχόλιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με το σχόλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το ενημερωτικό σημείωμα του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ επισημαίνεται ότι:

Ο  Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ στο σημείωμα του ανέφερε τις βασικές αιτιάσεις του Πρώτου Κλιμακίου του Πρώτου Τμήματος,  όπως αυτές διατυπώθηκαν στις συνεδριάσεις  5η και 7η  στις  5/3/2017  και 21/3/ 2017 αντίστοιχα. Τα πρακτικά αυτά του κλιμακίου έχουν δημοσιευθεί από το μήνα Απρίλιο.

Με το περιεχόμενο των σχετικών  πρακτικών  αμφισβητήθηκε η συνταγματικότητα, τόσο του άρθρου 16 του νόμου 4429/2016, με το οποίο είχαν παραταθεί οι συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας μέχρι τις 31/12/17,  όσο και η συνταγματικότητα της διάταξης του άρθρου 25 του νόμου 4456/2017, με την οποία έχουν κριθεί νόμιμες οι δαπάνες πληρωμής των συμβασιούχων.

Επ’ αυτών των πρακτικών αναφέρθηκε ο Νομικός Σύμβουλος και λόγω της γενικότερης σημασίας των ζητημάτων συνταγματικότητας ή μη των ανωτέρων διατάξεων, παραπέμφθηκαν προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού  Συνεδρίου.

Από το σημερινό ημερήσιο τύπο προέκυψε ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου  φαίνεται ότι έκανε αποδεκτές τις αιτιάσεις του Πρώτου κλιμακίου καθόσον αφορά την συνταγματικότητα  των διατάξεων αυτών και τις έκρινε αντισυνταγματικές.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα