ΑνΥΠΕΣ Στ. Πέτσας: Αύξηση της χρηματοδότησης και αναπτυξιακά έργα αναβαθμίζουν τις Σπέτσες

Τις Σπέτσες επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Συνοδευόμενος από την βουλευτή Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας, κα Νόνη Δούνια, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σπετσών, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Λυράκη, Αντιδημάρχους και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά και θεσμικά ζητήματα των Σπετσών, με έμφαση:

  • Την ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών –πέραν της ύδρευσης που ήδη υλοποιείται (ύψους 3,4 εκατ. ευρώ)– των μελετών για την βιοκλιματική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και την ανάπλαση στην Πλατεία του Ρολογιού (ύψους 619.000 ευρώ) που αξιολογήθηκαν θετικά από την Επιτροπή Αξιολόγησης, καθώς και των υπολοίπων προτάσεων της δημοτικής αρχής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτροκίνηση, εντός του επόμενου διμήνου.
  • Την ένταξη των Σπετσών στην κατηγορία των μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων, που προικοδοτεί τον Δήμο με επιπλέον 249.500 ευρώ, κάθε χρόνο. Χρηματοδότηση που θα ενισχύσει την δημοτική αρχή στην εκπόνηση μελετών, αλλά και θα τονώσει το κοινωνικό πρόσωπο στις δομές αλληλεγγύης του Δήμου.
  • Την ανακατασκευή του παραδοσιακού βοτσαλωτού στην Ντάπια με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ, λόγω της υποχώρησης που εμφανίζει λόγω των καιρικών φαινομένων σε διάφορα σημεία του αυτό το αριστούργημα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που απολαμβάνουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ο κ. Πέτσας, στις δηλώσεις, του τόνισε: «Είναι καλό να συζητάμε όλα τα θέματα, αλλά να μην συζητάμε συνεχώς τα ίδια θέματα. Σκοπός είναι κάποια από αυτά να προχωρούν, ή να επιλύονται, για να βελτιώνουμε τη ζωή των δημοτών και των επισκεπτών. Και με τις σημερινές ανακοινώσεις υλοποιούμε αναπτυξιακά έργα, ενισχύουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης και αναδεικνύουμε τοπόσημα των Σπετσών, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών. Συνεχίζουμε για να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη».

Πηγή: ΥΠΕΣ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα