Ανθρωπιστική Συμμαχία και σύμπραξη μεταξύ Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Γ. Πατούλης: Οι Δήμοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν διεθνούς κύρους ανθρωπιστικό οργανισμό, ώστε να συντονίσουν τις δράσεις τους με στόχο τη στήριξη των προσφύγων αλλά και των ευπαθών ομάδων πληθυσμού

FullSizeRender 110316 (1)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα 11/03/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανθρωπιστική Συμμαχία και σύμπραξη μεταξύ Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Γ. Πατούλης: Οι Δήμοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν διεθνούς κύρους ανθρωπιστικό οργανισμό, ώστε να συντονίσουν τις δράσεις τους με στόχο τη στήριξη των προσφύγων αλλά και των ευπαθών ομάδων πληθυσμού

Σε σύμφωνο συνεργασίας για τη σύσταση Γραφείου Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ).

Στόχος της συνεργασίας είναι ο συντονισμός των δράσεων αλληλεγγύης όλων των Δήμων της χώρας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και του δικτύου του Ε.Ε.Σ.

Τη μορφή της συνεργασίας ανθρωπιστικού χαρακτήρα προσδιόρισαν σε συνάντησή τους σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ Αντώνη Αυγερινό.

Βάσει του συμφώνου συνεργασίας προβλέπονται:

  • η σύσταση από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε Γραφείου Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες και μετανάστες που σκοπό θα έχει την καταγραφή των αναγκών τους σε βασικά υλικά αγαθά και τρόφιμα, σε συνεργασία με τους Δήμους στη διοικητική και χωρική εμβέλεια των οποίων λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν κέντρα φιλοξενίας, υποδοχής, μετεγκατάστασης και επαναχώρησης προσφύγων και μεταναστών.
    – η έγκαιρη ενημέρωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις απαιτούμενες ανάγκες στα κέντρα φιλοξενίας και η προώθηση σε αυτά των ειδών που χρειάζονται

  • η ανάπτυξη δράσεων με στόχο τη στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού μέσω των κοινωνικών δομών των Δήμων.

Με την ευκαιρία της σύναψης του συμφώνου συνεργασίας ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Σήμερα προχωρήσαμε σε μία σημαντική σύμπραξη με ισχυρή ανθρωπιστική διάσταση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, έναν διεθνώς αναγνωρισμένο και με διεθνές κύρος φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλανθρωπικού έργου. Η συμμαχία αυτή γίνεται στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων της Κ.Ε.Δ.Ε για την ανάληψη δράσεων για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Αξιοποιώντας αφενός την άμεση επαφή που έχουμε ως Κ.Ε.Δ.Ε με τους Δήμους όλης της χώρας, αφετέρου την υποδομή και την τεχνογνωσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα μπορούμε οργανωμένα και συντεταγμένα να διασφαλίζουμε την αποτελεσματική και έγκαιρη παροχή βοήθειας προς πρόσφυγες και μετανάστες σε πρώτη φάση που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας, υποδοχής και προαναχώρησης σε διάφορους δήμους ανά την επικράτεια».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα