Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Δοξάτου για την ανακύκλωση


 

Ο Δήμαρχος Δοξάτου  Δημήτρης Δαλακάκης  απευθύνει την ακόλουθη ανοιχτή  επιστολή προς επαγγελματίες, καταστηματάρχες, εμποροβιοτέχνες και ξενοδόχους της περιοχής, για τον μηχανισμό ανακύκλωσης:

«Κατά τη διάρκεια εορταστικών περιόδων, όπως λ.χ. κατά την Αποκριά, η παραγωγή αποβλήτων συσκευασίας από το εμπορικό τμήμα της πόλης και τον αστικό ιστό αναμένεται αυξημένη και εκτιμάται ότι η συμβολή του επαγγελματικού κόσμου μπορεί να είναι καθοριστική για την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας.

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ) συμμετέχει σε δίκτυο ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας (μπλε κάδος) και χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών (μπλε κώδωνες).

  • Στον μπλε κάδο ανακυκλώνονται όλες οι συσκευασίες από χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό,  λευκοσίδηρο, αλουμίνιο και γυαλί (σε απουσία μπλε κώδωνα). Επιπλέον στοιχεία για τον μπλε κάδο μπορούν να βρεθούν εδώ http://diaamath.gr/print/84 και εδώ http://www.herrco.gr/
  • Στους μπλε κώδωνες (καμπάνες) ρίχνουμε μόνο συσκευασίες από γυαλί. Επιπλέον στοιχεία μπορούν να βρεθούν εδώ http://diaamath.gr/print/158  και εδώ http://www.herrcoglass.gr

Τα κύρια βήματα για την ανακύκλωση είναι:

1.   Διαχωρίζουμε τις συσκευασίες από τα υπόλοιπα απορρίμματα.

2.   Αδειάζουμε τις συσκευασίες από υπολείμματα.

3.   Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια ώστε να μην καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο εντός του κάδου.

4.   Ρίχνουμε χύμα στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας, όχι σε δεμένες σακούλες.

5.   Δεν ρίχνουμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ή στους μπλε κώδωνες.

Με τη συμμετοχή σας στην ανακύκλωση βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του Δήμου μας και προστατεύεται το περιβάλλον. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση»

 

 

Πηγή Δήμος Δοξάτου Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα