Οργανωμένη προσπάθεια δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στο Σιδηρόκαστρο

Aπό χθες το πρωί, παρατηρείται, στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροκάστρου, μια οργανωμένη απόπειρα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Σιντικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ απερίφραστα και κατηγορηματικά τις επαίσχυντες αυτές πράξεις, μιας μειοψηφίας ασυνείδητων, οι οποίες δε συνάδουν με τον πολιτισμό και την παιδεία των κατοίκων. Το συγκεκριμένο αδίκημα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επισύρει ποινή φυλάκισης 1 έως 5 χρόνια, χρηματική ποινή 5.000 – 15.000 ευρώ και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και κυρίως των μικρών παιδιών.

Στη σχετική ανακοίνωση του  Δήμου Σιντικής αναφέρονται και τα εξής: «Απευθύνουμε έκκληση στους γονείς να προστατέψουν τα παιδιά τους αλλά και σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να προσέχουν τα κατοικίδιά τους προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.Καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να πατάξουμε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο προτού πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας».

Περισσότερα Δήμος Σιντικής website 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα