Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρος βυζαντινής εκκλησίας στον Δήμο Ν. Σκουφά

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σημαντικό έργο  ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου  της βυζαντινής εκκλησίας της  Παναγίας  του Μπρυώνη στον οικισμό  Νεοχωρακίου Δ.Ε. Πέτα Δήμου Νικολάου Σκουφά.

 

   Συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι κάτωθι εργασίες :

Έχει κατασκευαστεί περιμετρικός τοίχος από λιθοδομή παραδοσιακού χωρικού τύπου πανομοιότυπος του υπάρχοντος σε σημεία όπου έχει υποστεί ζημιές και έχει    καταρρεύσει και εσωτερικά του περιμετρικού τοίχου έχει γίνει επίστρωση του χωμάτινου δαπέδου με παραδοσιακές πλάκες χρώματος μαύρου ακανόνιστου σχήματος. Επίσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή πέτρινου τοίχου περιμετρικά των υφιστάμενων δένδρων που βρίσκονται εντός του περιβάλλοντος χώρου καθώς επίσης και παρτέρια λουλουδιών με κηπευτικό χώμα.

Επιπροσθέτως, έχει κατασκευαστεί πέτρινο μονοπάτι με σκουρόχρωμες ακανόνιστες σχιστόπλακες στη δυτική πλευρά της μονής που θα συνδέει τον κεντρικό δρόμο με τη μονή. Τέλος έχουν καθαιρεθεί οι παλαιές σιδερένιες πόρτες και έχουν τοποθετηθεί νέες ενώ ο χαμηλός μαντρότοιχος που καταλήγει στο ναό θα παραμείνει ως έχει.

Το σημαντικό αυτό έργο είναι σχεδιασμένο και υλοποιούμενο από το Δήμο Νικολάου Σκουφά ενώ έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

[td_block_social_counter facebook="cityconnectnewsgreece" style="style6 td-social-boxed" open_in_new_window="y" f_counters_font_family="394" f_network_font_family="891" f_counters_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEzIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMiJ9" f_network_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjExIiwicG9ydHJhaXQiOiI5In0=" counter_color="#ffffff" counter_color_h="#ffffff" network_color="#ffffff" network_color_h="#ffffff" tdc_css="eyJsYW5kc2NhcGUiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsInBob25lIjp7Im1hcmdpbi1ib3R0b20iOiI0MCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3NjcsImFsbCI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNDAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19" twitter="CityConnectgr" youtube="UCAw9690RMUGyhc0XY-L3vwg"]

Τελευταία Νέα