To ΔΕΠΑΝ διοργάνωσε τη δεύτερη Ενημερωτική Εκδήλωση, για το πρόγραμμα «FLOREO»

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, το ΔΕΠΑΝ διοργάνωσε τη δεύτερη Ενημερωτική Εκδήλωση, για το πρόγραμμα «FLOREO» “Innovative business information and support services for young entrepreneurs in herbs production and eco-tourism” στην Αίθουσα Συνεδρίων Λίτσα Φωκίδη ΙΙ, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Η εκπρόσωπος του ΔΕΠΑΝ, Τάνια Κυριακίδου, έκανε μια σύντομη παρουσίαση για να εξηγήσει τους στόχους και τις κατευθυντήριες γραμμές του Έργου, στη συνέχεια παρουσίασε τους εκπροσώπους του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τους εκπροσώπους των Οργανώσεων με άτομα με αναπηρία ΑΡΙΑΔΝΗ Ι & II, τους εκπαιδευτές από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα και τους εκπροσώπους των συνεργατών του έργου και τους ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία τους και την ενασχόλησή τους με το έργο.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το ρόλο που διαδραματίζει κάθε εταίρος στο έργο και πως μπορούν να συμβάλουν με τη συνεργασία τους, για να εξασφαλισθεί μεγαλύτερος αντίκτυπος όχι μόνο στις εμπλεκόμενες περιοχές, όπως:

  • Επίδειξη καλών τοπικών πρακτικών για τα βότανα και τον οικοτουρισμό
  • Υποστήριξη της συμμετοχής διαφορετικού κοινού στο έργο
  • Διάχυση καλών πρακτικών και ιδεών μεταξύ των εταίρων.
  • Συμμετοχή σε δραστηριότητες ανταλλαγής όπως: επισκέψεις μελέτης, διμερείς συναντήσεις· κλπ.; ανταλλαγή εμπειριών και αύξηση δεξιοτήτων.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ενθουσιασμό και αφοσίωση στο έργο και πρότειναν αρκετές ιδέες για δέσμευση καθώς και επέκταση του έργου, σε δεύτερη φάση αίτημα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα παρόμοιο Πάρκο όπως αυτό στο Trigrad στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να παρακινήσει περισσότερους νέους στο μέλλον να εμπλακούν στον οικολογικό τουρισμό με βότανα και προϊόντα που παράγονται από αυτά

Στο τέλος της ομιλίας της η εκπρόσωπος του ΔΕΠΑΝ υπενθύμισε σε όλους να παρακολουθούν τη δράση του Έργου μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να σχολιάζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (https://floreo-gr-bg.eu/) και επικοινωνήστε στο info@depan.gr

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα