O Δήμος Παγγαίου μέσω του προγράμματος MED4ALL έχει προβεί στην εγκατάσταση απινιδωτών σε Αγροτικά Ιατρεία

O Δήμος Παγγαίου μέσω του προγράμματος MED4ALL  έχει προβεί στην εγκατάσταση απινιδωτών στα Αγροτικά Ιατρεία, Ποδοχωρίου-Μουσθένης -Αυλής – Ελαιοχωρίου και Παλαιοχωρίου  καθώς και δυο συστημάτων τηλεϊατρικής στα Αγροτικά Ιατρεία Νέας Περάμου  και Νικήσιανης. Η τοποθέτηση απινιδωτών θα συνεχισθεί και σε αλλά αγροτικά Ιατρεία μετά την παραλαβή άλλων 5 από το ίδιο πρόγραμμα εντός των επόμενων ημερών.

Επίσης δημοσιεύθηκαν στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών, οι 5 Απινιδωτές των Αγροτικών Ιατρείων.

Παρακάτω είναι τα link των απινιδωτών :

1) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-podochoriou/

2) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-mousthenis/

3) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-avlis/

4) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-elaiochoriou/

5) https://kidssavelives.gr/aed/agrotiko-iatreio-palaiochoriou/

Παράλληλα αρχίζει  η δια ζώσης εκπαίδευση εθελοντών από το ΕΚΑΒ –Παράρτημα Καβάλας το Σάββατο 20/11/2021 αλλά και η διαδικτυακή  εκπαίδευση εθελοντών μέσω  του ανθρωπιστικού συλλόγου KIDSSAVELIVES.

  Πρώτο βήμα, για όλους όσους θέλουν να εκπαιδευτούν, είναι να συμμετέχουν σε δωρεάν διαδικτυακό μάθημα Ά Βοηθειών. (https://kidssavelives.gr/ekpaideusi/ ) Στην συνέχεια, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες Covid-19, θα μπορέσουμε να προβούμε στην δια ζώσης εκπαίδευση – πρακτική εκπαίδευση, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των Ά Βοηθειών.

iSAVElives FIRST RESPONDER EDUCATION

Πρόγραμμα εκπαίδευσης ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις. Η διδασκαλία βασίζεται στους 4 στρατηγικούς στόχους του KIDS SAVE LIVES (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑΣΩΣΗ) και την προετοιμασία χρηστών της καινοτόμου εφαρμογής iSAVElives (https://kidssavelives.gr/isavelives/) που δημιουργήθηκε από το KIDS SAVE LIVES σε συνεργασία με τη MICROSOFT.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ

https://kidssavelives.gr/ekpaideusi/

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ 8.11.2021 ή ΔΕΥΤΕΡΑ 22.11.2021 επιλέξτε οποία ημερομηνία σας εξυπηρετεί και ενημερώστε μας έως 5 ημέρες πριν από το κάθε σεμινάριο ωστε να πραγματοποιηθεί η εγγραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Τέλος όπως ενημερώνει ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Παγγαίου Κεχαγιάς Στέργιος η Διάρκεια σεμιναρίου 4 ώρες 18:00-22:00 μέσω Webinar (Σύγχρονη διδασκαλία εξ αποστάσεως μέσω WEBEX). Συμμετοχή χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών, εκπαιδευτικούς, ενηλίκους, ναυαγοσώστες, σώματα ασφαλείας, επαγγελματίες υγείας κ.α. Χορηγείται Βεβαιώση Συμμετοχής.

 

Πηγή Δήμος Παγγαίου Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα