Ο Δήμος Παγγαίου εφιστά την προσοχή των πολιτών λόγω επιδείνωσης του καιρού

Παρακαλούμε τους πολίτες του Δήμου Παγγαίου, λόγω της επιδείνωσης του καιρού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τις επόμενες ώρες( έντονες βροχοπτώσεις – δυνατοί άνεμοι).

Ειδικότερα, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όπως και τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τους δυνατούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Αν κατά τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα μέχρι να κοπάσουν τα φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται τα δελτία καιρού πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση τους και πρωτίστως να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τέλος, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, ακόμα και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και να απέχουν από δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

                                              

Πηγή Δήμος Παγγαίου Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα