Eκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Παγγαίου στην οποία μετέχουν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΠ, Χάρης Παπαδόπουλος, ο Ειδικός Συνεργάτης Γιάννης Τσουκαλίδης και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της μελέτης ανάπτυξης του Γεωθερμικού Πεδίου Ακροποτάμου, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων (OpenDays) που λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες 9-12 Οκτωβρίου 2017.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Παγγαίου και οι δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων με αειφορική διάσταση. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πλήθος των διαθέσιμων αναπτυξιακών πόρων του Παγγαίου και τα ειδικά χαρακτηριστικά ελκυστικότητας της περιοχής. Ξεχωριστή έμφαση δόθηκε στο γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου το οποίο έχει μισθώσει για αξιοποίηση ο Δήμος Παγγαίου με επίσημη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στις 6 Οκτωβρίου 2017, και έγινε ειδική παρουσίαση, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται για ανάπτυξη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Commission, των DGAGRI, DGREGIO, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Καρατσιομπάνης, σύμβουλος της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παρουσιάστηκε ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό του Δήμου Παγγαίου, αποσπώντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Ακολούθησαν, στην ημέρα, ειδικές συναντήσεις εργασίας με θεσμικούς για τα συγκεκριμένα αναπτυξιακά ζητήματα και τις δυνατότητες και διαδικασίες μόχλευσης κεφαλαίων για τη βελτιστοποίηση των απαιτούμενων χρηματοδοτικών σχεδίων.

Πηγή Δήμος Παγγαίου Website 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα