Αποτελέσματα ανίχνευσης SARS-COV 2 σε αστικά λύματα

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με τα ανωτέρω (α) και (β) σχετικά έγγραφά μας, από τον μήνα Οκτώβριο ο Δήμος Τανάγρας είναι σε διαδικασία ανίχνευσης του ιού SARS-COV 2. Η ανίχνευση γίνεται στα εισερχόμενα λύματα στην Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου μας, καθώς και στην έξοδο του επεξεργασμένου υγρού απόβλητου και πραγματοποιείται από τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τρίτης δειγματοληψίας που πραγματοποιήθηκε την 11η Νοεμβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη , για μία ακόμη φορά δεν ανιχνεύθηκε ο ιός SARS-COV 2 , τόσο
στην είσοδο των αστικών λυμάτων, όσο και στην έξοδο του επεξεργασμένου υγρού απόβλητου. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι έως σήμερα σε τοπικό επίπεδο έχουν επιτύχει τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του COVID-19. Επιπλέον σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των προηγούμενων δειγματοληψιών προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στα διοικητικά όρια του Δήμου μας είναι περιορισμένα χωρίς εξάπλωση στην κοινότητα και συνεπώς η πανδημία έχει περιοριστεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Συνημμένα σας αποστέλλονται και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά αναλύσεων. Η επόμενη δειγματοληψία σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα ενημερωθείτε εκ νέου για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν.

Ο προϊστάμενος
αντ αυτού

Καρύγιαννης Ευάγγελος
Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα