5 αμείλικτα ερωτήματα για τον υπάλληλο του Δήμου Φυλής και Αντι-περιφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρο

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έθεσε μέσω του Προέδρου της Γιώργου Πατούλη μια σειρά από ερωτήματα προς τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής , όσον αφορά το νέο περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.

Μέσα από τα ερωτήματα αυτά αναδεικνύουμε τη σοβαρότητα του ζητήματος και ζητάμε καθαρές εξηγήσεις από την κα Δούρου και τους συνεργάτες της , για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.

Αντί όμως για απαντήσεις στα ερωτήματα μας, διαπιστώνουμε ότι από χθες έχουν ξαμοληθεί τα «κομματικά της μαντρόσκυλα» και προσπαθούν με αναρτήσεις και δηλώσεις τους, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ουσία της υπόθεσης.

Ένα από αυτά τα «μαντρόσκυλα» είναι και ο υπάλληλος του Δήμου Φυλής και αντι-περιφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρος. Ο οποίος στην προσπάθειά του να κολακέψει την «σέξι» κατά την άποψη του κα Περιφερειάρχη, επιτίθεται στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και στις θέσεις που διατύπωσε για το ζήτημα των απορριμμάτων της Αττικής. Όμως δεν μπαίνει στην ουσία του ζητήματος, γιατί γνωρίζει ότι δεν έχει να πει τίποτα.

Από έναν υπεύθυνο αντι-περιφερειάρχη, που μέχρι πρότινος εργαζόταν στο Δήμο Φυλής, θα περιμέναμε μια υπεύθυνη απάντηση στο απλό και ξεκάθαρο ερώτημα που διατυπώσαμε. Πότε θα κλείσει επιτέλους ο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, η μεγαλύτερη ίσως χωματερή της Ευρώπης κοντά σε κατοικημένη περιοχή;

Αντί όμως για απάντηση στο ερώτημα αυτό, προσπαθεί να υποβαθμίσει το βάρος της συνέντευξης τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ , με το αστείο επιχείρημα ότι δεν παραβρέθηκαν Δήμαρχοι σε αυτήν. Δεν γνωρίζει ως δημοσιογράφος, ότι οι συνεντεύξεις τύπου δίνονται για τους δημοσιογράφους και για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, κι όχι για τους Δημάρχους; Τι σόι δημοσιογράφος είναι;

Μιλά ο κ. Καραμέρος για έμπρακτη εφαρμογή των δημοκρατικών κανόνων και τον ρωτάμε να μας απαντήσει υπεύθυνα: ψηφίστηκε με δημοκρατικές διαδικασίες από την παράταξη του ο νέος ΠΕΣΔΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 6ης Δεκεμβρίου; Είναι περήφανος που δεν δόθηκε ο λόγος στην αντιπολίτευση και τους κατοίκους να πουν τις απόψεις τους; Σε ποια μορφή δημοκρατίας πιστεύει τελικά, στη δημοκρατία τύπου Βόρειας Κορέας;

Για ποια δυσαρέσκεια Δημάρχων μιλά ο κ. Καραμέρος; Μήπως εννοεί τους Δημάρχους που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίο είναι οι μόνοι που στηρίζουν τις επιλογές της κας Δούρου; Είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που επιχείρησαν να «μπαχαλοποιήσουν» τις εργασίες του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, αλλα απομονώθηκαν από την μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων; Είναι τυχαίο ότι στα ίδια αυτά πρόσωπα η Περιφέρεια Αττικής εγκρίνει κονδύλια για έργα , την ώρα που τα στερεί από άλλους Δήμους των οποίων οι Διοικήσεις δεν είναι κομματικά προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ;

Μαθήματα δημοκρατίας από τον κ Καραμέρο δεν δεχόμαστε. Κι επειδή θεωρούμε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής είναι πολύ σοβαρό, απαιτούμε από τον λαλίστατο κατά τα άλλα αντι-περιφερειάρχη να μας απαντήσει στα 5 ερωτήματα που θέσαμε και στην πολιτική του «προϊσταμένη» . Τα ερωτήματα αυτά είναι: 

1ο ερώτημα: Πότε θα κλείσει επιτέλους o XYTA της Φυλής και αν σήμερα λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους που προβλέπει η νομοθεσία.

2ο ερώτημα: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των μεγάλων έργων υποδομής που πρέπει να δημιουργηθούν στο Λεκανοπέδιο αλλά και ποια είναι αυτά σε κάθε τομέα. Αν έχουν εξασφαλιστεί οι αδειοδοτήσεις για να προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός, με δεδομένο ότι για κάποιες περιοχές που φαίνεται να έχουν επιλεγεί, όπως π.χ. ο Ελαιώνας, υπάρχει ρητή απαγόρευση λόγω των χρήσεων γης.

3ο ερώτημα: Είναι κοστολογημένη η πρότασή της Περιφέρειας; Πόσο θα κοστίζει στους δημότες μας. Γιατί είναι λογικό όταν καταθέτεις ένα σχέδιο, να το έχεις κοστολογήσει, ώστε να ξέρουμε αν είναι φθηνότερο ή ακριβότερο από αυτό που σήμερα υπάρχει.

4ο ερώτημα: Από πού θα χρηματοδοτηθούν τα έργα που πρέπει να κατασκευαστούν με βάση το νέο ΠΕΣΔΑ; Είναι διασφαλισμένα όλα τα κονδύλια που απαιτούνται; Αν τα έργα θα γίνουν μόνον με χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία ή αν θα υπάρξουν και ΣΔΙΤ;

5ο ερώτημα:  Θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια την αγορά γης για τη δημιουργία πράσινων σημείων, όπως είχε ήδη δεσμευτεί, γιατί διαπιστώνεται ότι υπάρχει προχειρότητα σε αυτό το θέμα και κάθε χρόνο μειώνονται τα χρήματα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το σκοπό αυτό.

Αντί  λοιπόν για εξυπναδίστικες αναρτήσεις στα social media,  περιμένουμε από τον κ. Καραμέρο υπεύθυνες απαντήσεις .

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα