Στη ριζική ανανέωση και ενίσχυση του εξοπλισμού καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Τανάγρας.

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στη Δ.Ε. Τανάγρας, σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τανάγρας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της υγείας των δημοτών.

Συγκεκριμένα οι 44 υπόγειοι κάδοι τοποθετούνται στα παρακάτω σημεία της Δ.Ε Τανάγρας που είναι τα εξής:

 ◊ 9 κάδοι στην Καλλιθέα (ολοκληρώθηκαν)

 ◊ 9 κάδοι στο Άρμα (ολοκληρώθηκαν)

 ◊ 7 κάδοι στην Τανάγρα (απομένει ένας (1) κάδος για τοποθέτηση), συνολικά 8 κάδοι

 ◊ 8 κάδοι στην Ασωπία (απομένουν δέκα (10) κάδοι για τοποθέτηση), συνολικά 18 κάδοι

 

Η δαπάνη των υπόγειων κάδων και της τοποθέτησής τους προήλθε από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 160.406,40 € κι από ίδιους πόρους του Δήμου Τανάγρας με το ποσό των 66.699,60 €.

 

Παράλληλα ο Δήμος Τανάγρας προχώρησε στην προμήθεια 295 νέων πλαστικών και μεταλλικών υπέργειων κάδων απορριμμάτων, σε μια προσπάθεια για τη βελτίωση και αναβάθμιση του ευαίσθητου τομέα της Καθαριότητας. Οι νέοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε όλη την έκταση του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθεί όλο το δίκτυο, με αντικατάσταση των παλαιών ή φθαρμένων κάδων αλλά και παράδοσης νέων σε περιοχές που  απαιτείται, σύμφωνα με την καταγραφή των υπηρεσιών του Δήμου.

Η συγκεκριμένη προμήθεια ήταν μελέτης συνολικού προϋπολογισμού 73.780,00, ενώ το  τελικό ποσό σύμβασης της προμήθειας ανήλθε στο ποσό των 71.053,24 ,  το οποίο καλύφθηκε από ιδίους πόρους και περιλαμβάνει:

150 πλαστικούς τροχήλατους κάδους απορριμμάτων, χωρητικότητας 1.100 lt κατά ΕΝ 840-2/5/6

71 πλαστικούς τροχήλατους κάδους απορριμμάτων, χωρητικότητας 240 lt κατά ΕΝ 840-1/5/6  και

74 μεταλλικούς τροχήλατους κάδους απορριμμάτων, χωρητικότητας 1100lt

Με την υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων, η οποία σύντομα ολοκληρώνεται, καθώς και  με την προμήθεια 295 νέων πλαστικών και μεταλλικών κάδων απορριμμάτων ο Δήμος Τανάγρας προσδοκά να πετύχει αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, βελτίωση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου καθώς και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι “Η Δημοτική Αρχή παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας με παρεμβάσεις ουσίας. Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού μας για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας Καθαριότητας προχωρήσαμε  στη ριζική ανανέωση του εξοπλισμού της για την ποιοτικότερη παροχή  υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. ”

5-11-2020 ΔΤ -Στη ριζική ανανέωση και ενίσχυση του εξοπλισμού καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Τανάγρας

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα