Ένα από τα πιο όμορφα βουνά προκαλεί τους επισκέπτες του να υποκλιθούν στο μεγαλείο της Φύσης

Ο Δήμος Παγγαίου είναι χτισμένος στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, το οποίο εκτείνεται συνολικά σε 324,000 στρέμματα.

Είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας και προκαλεί τους επισκέπτες του να υποκλιθούν στο μεγαλείο της Φύσης. Η ψηλότερη κορυφή είναι το «Μάτι» με υψόμετρο 1956 μέτρων. Η πρόσβαση στην κορυφή γίνεται από διάφορα σημεία, ανάλογα με το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Την περιοχή χαρακτηρίζει η μεγάλη βιοποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας, καθώς και η παρουσία αρκετών ενδημικών και σπάνιων φυτών, που αναδεικνύουν την οικολογική του σημασία. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί μόνιμο καταφύγιο άγριας ζωής και περιλαμβάνεται στις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Φύση (NATURA) 2000

Το βουνό προσφέρεται για πεζοπορία, καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια με όμορφη και πυκνή βλάστηση. Από το όρος, περνά το διεθνές μονοπάτι Ε4, το οποίο αποτελεί το νότιο κλάδο και προέκταση του ευρωπαϊκού μονοπατιού μεγάλων διαδρομών Ε6.

Ορειβατικά καταφύγια: 

  1. Καταφύγιο “Χατζηγεωργίου”
  2. Καταφύγιο “Πεταλούδας” και
  3. Καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας

Ορειβατικά Μονοπάτια:

  1. Το μονοπάτι της Αυλής
  2. Το μονοπάτι της Εικοσιφοίνισσας
  3. Το μονοπάτι Μαύρα Νερά
  4. Το μονοπάτι της Μεσορόπης
  5. Το μονοπάτι του Καλόγερου Μυρτοφύτου
  6. Το μονοπάτι Δόντι
  7. Το μονοπάτι Κόκκινο

Διαδρομές off road

  1. Διαδρομή στο Παγγαίο όρος. Στο Παγγαίο ο επισκέπτης μπορεί να βρει ασφαλτοστρωμένες και χωμάτινες διαδρομές, οι οποίες καταλήγουν στην κορυφή του βουνού, προσφέροντας απίστευτες εικόνες από τον φυσικό πλούτο του βουνού.
  2. Διαδρομή στο Σύμβολο όρος. Ξεκινώντας λίγο έξω από το χωριό Ελευθερές, ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει στο όρος Σύμβολο και να απολαύσει φανταστικές εικόνες με θέα τη θάλασσα και απέραντα λιβάδια.

Πίστες αναρρίχησης

Τα αναρριχητικά πεδία “Ρέμβη”, “Κόκκινα βράχια” και “Σπηλιά της Κουκουβάγιας” βρίσκονται στη Νέα Ηρακλείτσα. Απέχουν περίπου μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη και έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση. Τα αναρριχητικά πεδία “Ρέμβη” και “Κόκκινα βράχια” διαθέτουν διαδρομές για όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Το αναρριχητικό πεδίο “Σπηλιά της Κουκουβάγιας” απευθύνεται σε προχωρημένους αναρριχητές.

Πηγή Δήμος Παγγαίου

www.dimospaggaiou.gr

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα