Το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη συνεδρίασε στον Πύργο

Το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη συνεδρίασε το Σάββατο 8 Αυγούστου στον Πύργο, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου και του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ε.Π.Α.Ν..

Ο κ. Αντωνακόπουλος καλωσόρισε τα μέλη του δικτύου και τόνισε πως «Το δίκτυο Πόλεων Δ.Ε.Π.Α.Ν. είναι γνωστό εδώ και χρόνια για την δράση του στο χώρο της Αυτοδιοίκησης».

Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Πύργου και αφού σημείωσε ότι η περιοχή είναι πανέμορφη επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Το δίκτυο μας είναι καθαρά αυτοδιοικητικό και έχει στις τάξεις του πάνω από 100 μέλη, δημάρχους, εκπροσώπους και στις 13 Περιφέρειες όλης της Ελλάδας. Ουσιαστικά δημιουργήσαμε αυτό το δίκτυο  για να εφαρμόσουμε καλές αυτοδιοικητικές κινήσεις και πράξεις προκειμένου να βοηθήσουμε τους δήμους μας. Συγχρόνως είμαστε ένα δίκτυο που στηρίζει και βοηθάει και τεχνικά και διοικητικά όλα τα μέλη του».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, σημειώνοντας σχετικά: «Έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία αλλά και όλα τα στελέχη για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τα μέλη μας. Θεωρώ ότι στα πέντε χρόνια που λειτουργεί το δίκτυο έχει δώσει πάρα πολλές λύσεις στην Αυτοδιοίκηση και στους δήμους μας. Είμαστε στον Πύργο για να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την τοπική Αυτοδιοίκηση και να δώσουμε λύσεις για τις περιοχές μας».

 

Έμφαση στο ενεργειακό κόστος υποδομών

Σε ότι αφορά στο ΔΕΠΑΝ και τον Δήμο Πύργου ο Τ. Αντωνακόπουλος έδωσε έμφαση στην συνεργασία του Δικτύου με το ΔΛΤ με στόχο την ανάπτυξη του Λιμένα «Εμείς αποτελούμε μέλη ως δήμος Πύργου και ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Έχουμε υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις που αυτές τις μέρες – ως ΔΛΤΠ – επικυρώθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας», σημείωσε.

Επιπλέον επικεντρώθηκε σε θέματα της ημερήσιας ατζέντας που αφορούν την ανάπτυξη των δήμων σε επιμέρους τομείς όπως είναι η ενέργεια σε δομές που λειτουργούν και το κόστος αυτής, που αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα για την Αυτοδιοίκηση.

«Ως δήμος Πύργου για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε το εργοστάσιο – διυλιστήριο του Διαβαθμιδικού στον Ερύμανθο αλλά και τα αντλιοστάσια της περιοχής μας. Εμείς ζητάμε την στήριξη του Δικτύου που ας μην ξεχνάμε, είναι επίσημος συνεργάτης – σύμβουλος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κυρίως στα θέματα αξιολόγησης των προτάσεων για το ΕΣΠΑ», είπε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε. «Είναι ένας καλός σύμμαχος της περιοχής μας και πέρα από την αναγκαία συνεργασία των δήμων και των Λιμενικών Ταμείων με την Δ.Ε.Π.Α.Ν. υπάρχει και η φιλία των αυτοδιοικητικών, αγώνων και προσπαθειών που κάνουμε από κοινού».

 

Επίσης στη συνεδρίαση του Δ.Ε.Π.ΑΝ. συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Α` Αντιπρόεδρος Δημήτρης Νασίκας (Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου), τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Μαλανδράκης (Δήμαρχος Δήμου Πλατανιά), Νίκος Γεωργάκος (Δήμαρχος Δήμου Πρέβεζας), το μέλος Θεόδωρος Μπαρής (Δήμαρχος Δήμου Ερυμάνθου), στελέχη του Γραφείου Προγραμματισμού του ΔΕΠΑΝ, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Βασίλη Κουτσιώρη, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, o Αναπληρωτής Δήμαρχος Πηνειού, Γιώργος Παναγούλιας και  το μέλος του ΔΛΤ Πύργου, Νίκος Ψάρρης.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα