Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών στον φέροντα Οργανισμό του Δημοτικού σχολείου- Νηπιαγωγείου Ν. Σιλάτων

Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών στον φέροντα οργανισμό του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Ν. Σιλάτων».

Οι επεμβάσεις, που θα γίνουν στοχεύουν στην αποκατάσταση της συνολικής στατικής επάρκειας του κτίσματος,  σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σύγχρονων κανονιστικών διατάξεων για την αντισεισμική συμπεριφορά των κατασκευών και σύμφωνα με τις αυξημένες απαιτήσεις συμπεριφοράς λόγω της χρήσης του κτιρίου. Για τον σχεδιασμό έχουν ακολουθηθεί οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές του κανονισμού επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.).

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του προαναφερόμενου έργου, ήταν αρχικού προϋπολογισμού 733.000,00 €, ενώ μετά τη δημοπράτησή του  και με βάση το ποσοστό της έκπτωσης  το συμβατικό ποσό εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στις 335.817,27 €.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” και θα χρηματοδοτηθεί το ποσό 115.600,00€ από αυτό, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου του 2020 (λόγω της λειτουργίας του σχολείου έως τις 30-06-2020 και της ανάγκης στη συνέχεια μετεγκατάστασής του σε σχολικές μονάδες όμορων οικισμών). Αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες καθαιρέσεων επιχρισμάτων, κουφωμάτων κ.ά.

« Ακόμη ένα σημαντικό έργο σε σχολικό κτίριο ξεκίνησε, ώστε να γίνει το καλύτερο για την ασφάλεια των παιδιών των Ν. Σιλάτων. Η ευαισθησία μας, εξάλλου για τα παιδιά μας και την παροχή κατάλληλων σχολικών κτιρίων είναι γνωστή.  Πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τα περιορισμένα μέσα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Πηγή: nea-propontida.gr

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα