42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Με κάθε επισημότητα απονεμήθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας τα βραβεία του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της πόλης.

Η ταινία «Index» του Νικόλα Κολοβού, ένα 12λεπτο μονοπλάνο με φόντο το προσφυγικό δράμα ήταν η μεγάλη νικήτρια, κερδίζοντας τον Χρυσό Διόνυσο.

Η υπόθεση του «Index» περιστρέφεται γύρω από ένα μικρό παιδί πρόσφυγα, το οποίο εγκλωβίζει το δάχτυλό του στην καρότσα του φορτηγού που μεταφέρει εκείνο, την οικογένειά του και άλλους πρόσφυγες στην ακτή όπου τους περιμένει βάρκα για τη μεταφορά τους στη Δύση. Μόλις φτάσουν στο σημείο οι γονείς του παιδιού αναζητούν πάση θυσία έναν τρόπο για να απελευθερώσουν το παιδί ώστε να προλάβουν να φύγουν.

Πριν την απονομή των βραβείων, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης Αντώνης Παπαδόπουλος συγκίνησε μιλώντας θαρραλέα για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του, τονίζοντας πως το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε επαγγελματικά και με επιτυχία, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λύγισα αλλά δεν τσακίστηκα».

Αργότερα, τη σκυτάλη πήρε ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Κινηματογράφου Νικόλας Γιατρομανωλάκης, στην πρώτη του επίσκεψη στο φεστιβάλ της Δράμας. Με φόντο αποφάσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα και τη λειτουργία του θεσμού οι οποίες ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί, όπως η ανακατασκευή της Καπναποθήκης και η δημιουργία προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών, ο κύριος Γιατρομανωλάκης υπογράμμισε την προσπάθεια κατάρτισης μιας νέας στρατηγικής για τον εθνικό κινηματογράφο, πέρα και πάνω από πρόσωπα.

Ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ, την επιτροπή και τους σκηνοθέτες κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Αντώνη Παπαδόπουλο για την προσφορά του, υπογράμμισε πως «θα συνεχίσουμε το ίδιο μαχητικά μέχρι να γίνει πραγματικότητα το εγχείρημα της Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα».

Όσο για τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτο η ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς» αποχωρεί από τη Δράμα με τρία βραβεία: σκηνοθεσίας για τον ίδιο, ανδρικής ερμηνείας για τον Νικολάκη Ζεγκίνογλου, ενώ ο έτερος πρωταγωνιστής Ιώκος Ιωάννης Κοτίδης απέσπασε εύφημο μνεία.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα