Σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσία του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη για δύο σημαντικές συμφωνίες του ΔΕΠΑΝ

Δύο σημαντικές συμφωνίες, που βοηθούν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών των Δήμων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και έχει υπογράψει το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη  (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσων, συζητήθηκαν, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020,  στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συμμετοχή του Υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αρμοδίων φορέων και πολλών δημάρχων.

Στη σύσκεψη ζητήθηκε η στήριξη του Υπουργείου για τις συγκεκριμένες προτάσεις και ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησής τους, άμεσα.

 

Αναλυτικά οι συγκεκριμένες προτάσεις αφορούν:

1) Την Αναβάθμιση & Ενδυνάμωση των δυνατοτήτων των Επιμελητηρίων και των Δήμων σε επίπεδο σχεδιασμού, λήψης αποφάσεων και εφαρμογής δράσεων, για την μετατροπή τους σε καινοτομικούς, ανταγωνιστικούς και ανθεκτικούς κόμβους της Οικονομίας, και

2) Την απλούστευση των διαδικασιών της χορήγησης βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ, όπως και η διασφάλιση του ορθού υπολογισμού των τελών ΤΑΠ, ΔΦ και ΔΤ.

 

Αναλυτικά:

«Ολοκληρωμένο σχέδιο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας καινοτομίας & ανταγωνιστικότητας»

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους Πολίτες, τις Επιχειρήσεις και το οικονομικό Οικοσύστημα στο σύνολο του.

Το Σχέδιο αναπτύσσεται με την υλοποίηση τριών Δράσεων όπου η πρώτη αφορά τη συνεργασία του ΔΕΠΑΝ και της ΚΕΕΕ για τη συλλογή, ανάλυση, οπτικοποίηση δεδομένων και τη συγγραφή αναπτυξιακών μελετών και επιχειρησιακών σχεδίων δράσης που θα μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα από τους Δήμους και τα Επιμελητήρια έχοντας έμμεσα οφέλη για τους Πολίτες τις Επιχειρήσεις και το εν γένει Οικοσύστημα.

Η δεύτερη Δράση σχετίζεται με τη Δημιουργία και Λειτουργία Πρότυπων Κέντρων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας που θα «στεγάζονται» σε Δομές των Δήμων και θα λειτουργούν – προσφέρουν τις οριζόντιες όσο και εξειδικευμένες υπηρεσίες τους υπό την «καθοδήγηση» των κατά τόπους γειτονικών Επιμελητηρίων με αυτούς.

Τέλος, στον σχεδιασμό των δράσεων είναι και η δημιουργία Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας από την ΚΕΕΕ, σε σύμπραξη με το ΔΕΠΑΝ, η οποία θα λειτουργήσει 13 πρότυπες φυσικές δομές (HUB Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας) στην ευρύτερη επικράτεια (1 ανά περιφέρεια) που θα «στεγάζονται» σε Δομές των Δήμων. Η Δράση προσβλέπει στην προσέλκυση νεανικής επιχειρηματικότητας και στην συμβολή στην Εθνική προσπάθεια για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών.

 

«Ολοκληρωμένο σχέδιο για την απλούστευση διαδικασίας χορήγησης βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ (Τέλους Ακίνητης Περιουσίας) απευθείας από τον συμβολαιογράφο μέσω ψηφιακής πλατφόρμας»

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η απλούστευση των διαδικασιών της χορήγησης βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ, όπως και η διασφάλιση του ορθού υπολογισμού των τελών ΤΑΠ, ΔΦ και ΔΤ ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις – συμβαλλόμενοι σε συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων, αφού θα αποφευχθούν δαπανηρές μετακινήσεις τους, θα εξομαλυνθεί και θα επιταχυνθεί η διαδικασία, ώστε να καταστεί η μεταβίβαση ακινήτου ευχερέστερη και θα μειωθεί το διοικητικό κόστος των Δήμων και η επιβάρυνση των υπηρεσιών τους.

Τα έργα περιλαμβάνουν τη συνεργασία του ΔΕΠΑΝ και του ΣΣΕΑΠΑΔ επιτυγχάνοντας την διασύνδεση, παραμετροποίηση και ενεργοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων που ήδη έχουν αναπτύξει οι παραπάνω Φορείς, αναγκαίων για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράση.

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα