Με το έθιμο της γυναικοκρατίας ολοκληρώθηκαν «οι γιορτές σαν παραμύθι» του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

Με το έθιμο της γυναικοκρατίας ολοκληρώθηκαν «οι γιορτές σαν παραμύθι» του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

Με την αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου της Γυναικοκρατίας ή Μπάμπως ή Μαμής, μιας παραδοσιακής τελετής αφιερωμένης στην γονιμότητα και την Μητέρα, από τους Γυναικείους Συλλόγους Σαπών, Προσκυνητών, Διώνης, Κρωβύλης και την κοπή βασιλόπιτας από τη Λέσχη Ηλικιωμένων, παρουσία του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις που με τον γενικό τίτλο «Γιορτές σαν παραμύθι», που ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου και διαχύθηκαν σε όλα τα σημεία του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις εξέπεμψαν το μήνυμα της αισιοδοξίας και του δυναμισμού, της αγάπης, της φιλίας και της αλληλεγγύης προς όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και ήταν μια μοναδική έκφραση συμμετοχικής πολιτιστικής δημοκρατίας, αφού συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι και οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, σ ένα μεγάλο φάσμα δρωμένων ,από τον παραδοσιακό και λαϊκό πολιτισμό ως το θέατρο σκιών και τα παιχνίδια.

Με την ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων δρωμένων, ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών ξεκίνησε τις διαδικασίες για τον επόμενο κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων, τα «Εαρινά».

Πηγή Δήμος Μαρωνείας Σαπών Website