3 χρόνια έμπρακτης προσφοράς στο 1ο Ειδικό Σχολείο από το Δήμο Πρέβεζας

Συμπεριληπτική Κοινωνία σημαίνει αγάπη και υποδομές-
3 χρόνια έμπρακτης προσφοράς στο 1ο Ειδικό Σχολείο από το Δήμο Πρέβεζας
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε μία ακόμα επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας.
Όπως τόνισε και Διευθύντρια του 1ου Ειδικού σχολείου κα Ελένη Αργυρού, ολοκληρώνεται ο πρώτος επιτυχημένος κύκλος από την πρώτη επίσκεψη του Δημάρχου προ τριετίας 2020. όπου και ο ίδιος διαπιστώνοντας τόσο το σπουδαίο και αναγκαίο έργο που επιτελείται αλλά και τις πολλές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Η Διευθύντρια εξέφρασε τα ευχαριστήρια για την έμπρακτη προσφορά τόσο του Δήμου όσο και των εθελοντών καθώς για τις δωρεές πολιτών και σωματείων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης και ενημέρωσης του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου από το διδακτικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Πρέβεζας, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δράση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας αναφορικά με την ανάπτυξη κουλτούρας και ευαισθητοποίησης για τη συμπεριληπτική κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας εξέφρασε τα ακόλουθα: «Σήμερα είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος πρώτον για την προαγωγή του Ειδικού μας Σχολείου σε Τριθέσιο αλλά και για την ανάπτυξη λειτουργίας τα τελευταία τρία έτη καθώς και την κάλυψη σημαντικού μέρους των υλικοτεχνικών αναγκών.
Βέβαια έχουμε πολλά να ακόμα να πετύχουμε μαζί και να προσφέρουμε ως Δήμος και ως κοινωνία προς αυτή την υποδειγματική και τόσο αναγκαία σχολική δομή, πάντα στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής και προσβάσιμης κοινωνίας όπου δεν αφήνουμε πίσω και μόνο κανένα.
Η συμπεριληπτική κοινωνία με προσβασιμότητα και ίσες ευκαιρίες ξεκινά πρωτίστως με την αγάπη και την υποστήριξη μέσα από την οικογένεια και ενισχύεται και γίνεται πράξη μέσα από την ανάπτυξη και υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών.
Εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος και η νέα δεκαεπταμελής Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε και στην επόμενη πενταετή νέα θητεία άοκνα και θα ενδυναμώσουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση με την ευχή να μην αποτελεί επιθυμία πλειοψηφίας αλλά του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και της κοινωνίας όλων των Δημοτών.»
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα