2ο Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας

Αναπαράσταση παραδοσιακού τρύγου, επισκέψεις σε οινοποιεία, μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις συνέθεσαν το «μωσαϊκό» του 2ου Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (09.10.2022) οι τριήμερες εκδηλώσεις του 2ου  Φεστιβάλ Τρύγου που διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοπαραγωγών Νάουσας και πολιτιστικούς συλλόγους.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, καντάδες στις γειτονιές, εικαστικές δράσεις στην πόλη και στα επισκέψιμα οινοποιεία, ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες οίνων συνέθεσαν και φέτος το “μωσαϊκό” του Φεστιβάλ, που αγκάλιασαν κάτοικοι και επισκέπτες για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η αναπαράσταση του παραδοσιακού τρύγου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κτήμα Κυρ – Γιάννη στο Γιαννακοχώρι, από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση της αναπαράστασης του τρύγου παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Τριανταφύλλου, Δώρα Μπαλτατζίδου,  Βασίλης Τζουβάρας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νάουσας Κώστας Χατζηστυλλής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος επισκεπτών.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στις μουσικές βραδιές του τριήμερου Φεστιβάλ και στις εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα τον κρασί και τον τρύγο ήταν: το τµήµα Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Ιεράς Μητρόπολης, το χορευτικό τμήμα του Ομίλου Περιβάλλοντος Πολιτισμού και Νάουσας «Η Αράπιτσα»,  η χορωδία του Μουσικού Σωµατείου «Ωδείο Ναούσης» που τραγούδησε  καντάδες για το κρασί στις γειτονιές της πόλης, η ορχήστρα του Ωδείου «Αριστοτέλης», το τμήμα Σύγχρονου χορού ενηλίκων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας «Εστία Μουσών» και το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, εκτός από τις πολιτιστικές μουσικές βραδιές, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας  η δράση για μικρά παιδιά με τίτλο «Πατάμε σταφύλια και ζωγραφίζουμε τον τρύγο», μια προσφορά του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, καθώς και παράλληλη εικαστική δράση από το τμήμα παιδικής ζωγραφικής των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε  όμορφα οινοποιεία και σε αμπελώνες της περιοχής  και να γευτούν την φημισμένη οινική ποικιλία ξινόμαυρο και εκλεκτής ποιότητας κρασιά των οινοπαραγωγών της Νάουσας.

Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στις δράσεις των ξεναγήσεων είναι το Οινοποιείο «VAENI», το Οινοποιείο «ΔΑΛΑΜΑΡΑ», το Οινοποιείο «ΑΡΓΑΤΙΑ»,  το Κτήµα«ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ», το Κτήµα «ΦΟΥΝΤΗ» και το Κελάρι «ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ».

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα