2η Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 η 2η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο, τόσο με φυσική παρουσία όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν περίπου εξήντα εκπρόσωποι φορέων δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες. Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νικόλαος Καλόγερος, ο συντονιστής της Ομάδας Έργου ΣΒΑΚ του Δήμου Βαγγέλης Πίτσας, ο επιστημονικός συνεργάτης Άγγελος Κουλούρης καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας Έργου ΣΒΑΚ και στελέχη της Δ/νσης ΤΥ. Συμμετείχαν επίσης στελέχη της μελετητικής ομάδας εκπόνησης της αναδόχου Εταιρείας, τα οποία παρουσίασαν την υφιστάμενη κατάσταση κινητικότητας, τα ζητήματα που έχουν εντοπιστεί, τόσο μέσω των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν, όσο και μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου και συνεντεύξεων που ελήφθησαν και το κυκλοφοριακό μοντέλο.

Η Δήμαρχος στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στα επικείμενα οφέλη από την κατάρτιση του ΣΒΑΚ, ενώ επισήμανε τη σημασία της διάγνωσης της υφιστάμενης κατάστασης, για τη «θεραπεία» των προβλημάτων της πόλης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων και των παρευρισκομένων, ενώ επισημάνθηκε ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τηρώντας την αρχή της συμμετοχικότητας, θα συνεχίσει τη διαβούλευση και στις επόμενες φάσεις της κατάρτισης μέχρι την ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Όλες οι παρουσιάσεις των στελεχών της μελετητικής ομάδας θα είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ, μέσα από το σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.corfu.gr.

Πηγή: Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα