Ο Δήμος Βόλβης αποκτά 12.515 νέα φωτιστικά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΑΠΟΚΤΑ 12.515 ΝΕΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός εγκατάστασης led φωτισμού, με σύστημα άμεσης αντικατάστασης των φθαρμένων, εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους

Οριστικά ο δήμος Βόλβης επιλύει το πρόβλημα του οδικού φωτισμού, με την τοποθέτηση 12.515 νέων «έξυπνων» φωτιστικών σε όλες τις περιοχές του, τα οποία ελέγχονται κεντρικά με ειδικά συστήματα, ώστε να αντικαθίστανται άμεσα αν υποστούν βλάβη.
Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης προσφορών και εντός του επόμενου διμήνου αναμένεται να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου, σύμφωνα με το οποίο θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας 72%, με τον δήμο Βόλβης να έχει συνολικό όφελος (έκπτωση επί της εξοικονόμησης, μηδενισμός εξόδων συντήρησης κ.ά.) πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό που εξοικονομείται θα διατεθεί σε μείωση τελών ευπαθών ομάδων και σε επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού του δικτύου. Για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδικού φωτισμού, ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών, με εκδήλωση ενδιαφέροντος από 4 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενδεικτικό της σημασίας του διαγωνισμού. Πρόκειται για τον Όμιλο COMSOTE, τη ΜΕΤΚΑ (Όμιλος Μυτιληναίος), την Green Esco (με συμμετοχή της ΔΕΗ) και την Sirecled (Όμιλος Δαυίδ – Ιωάννου).
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας: «συνεχίζουμε ως δήμος να λειτουργούμε πρωτοποριακά, με νέες εφαρμογές και στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους όπως ο δικός μας, θα αντιμετωπίζει άμεσα το θέμα του ελλιπούς φωτισμού ή της καμένης λάμπας, σε κάθε δρόμο, σε κάθε οικισμό. Με νέα σύγχρονα φώτα και αυτόματη διαχείριση, θα εξοικονομήσουμε υψηλά ποσά, ελαφρύνοντας οικονομικά και τους δημότες».
Σημειώνεται ότι στο διάστημα της 12ετούς σύμβασης, ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος με δικά του μέσα, να αντικαθιστά τα προβληματικά φωτιστικά εντός 24ωρου, μηδενίζοντας τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης του δήμου. Κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό με το σύστημα της κεντρικής τηλεδιαχείρισης που θα εγκατασταθεί, το οποίο θα ειδοποιεί άμεσα για κάθε πρόβλημα. Παράλληλα, θα εφαρμοστούν σε πιλοτικό επίπεδο εφαρμογές «έξυπνης» πόλης (Smart Cities), μέσω των οποίων, τα φωτιστικά μπορούν να προειδοποιούν με ειδικούς αισθητήρες, για τις περιπτώσεις πυρκαγιάς ή πλημμύρας. Στα οφέλη εντάσσεται και το θετικό ενεργειακό αποτύπωμα που αποκτά ο δήμος Βόλβης, δίνοντας δυνατότητα ένταξης σε πρωτοποριακά ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Πηγή Δήμος Βόλβης Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα