Σε μια πρωτοποριακή συμφωνία προχώρησε ο δήμος Βόλβης με την διεθνή φιλοζωική οργάνωση Vets in Action

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συμφωνία της διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης Vets in Action με τοπική αυτοδιοίκηση, πανευρωπαϊκά

Σε μια πρωτοποριακή συμφωνία προχώρησε ο δήμος Βόλβης με την διεθνή φιλοζωική οργάνωσηVets in Action (Κτηνίατροι σε Δράση), ώστε να αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένες δράσεις το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Δημαρχείο Βόλβης στον Σταυρό, τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Σιάγκας με τους εκπρόσωπους της Vets in ActionMaja Widler και δρ. Ζωή Κοντού. Στο πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνεται η συνδρομή κτηνιάτρων της οργάνωσης για τα προγράμματα περίθαλψης, καταγραφής, εμβολιασμού και στείρωσης των αδέσποτων ζώων, η δημιουργία ενημερωτικών εκδηλώσεων στα σχολεία του δήμου, η κοινή προσπάθεια ενίσχυσης της νομοθεσίας και γενικότερα δράσεις που προωθούν το θέμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που υπογράφει η διεθνής οργάνωση με οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της  Maja Widlerκαι πρόσθεσε: «ευχόμαστε ότι αυτό το υπόδειγμα συνεργασίας να ακολουθηθεί και από άλλους δήμους ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα των αδέσποτων ζώων».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλβης επισήμανε ότι στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός πλέγματος δράσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα ζώα συντροφιάς. «Οι “Κτηνίατροι σε Δράση“ έχουν την εμπειρία να βοηθήσουν σημαντικά σε αυτό το έργο», πρόσθεσε ο κ. Λιάμας, ευχαριστώντας παράλληλα και τη συνεισφορά των φιλόζωων εθελοντών δημοτών, οι οποίοι ενισχύουν τις κοινές δράσεις.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλβης Βασίλης Σιάγκας, επισήμανε ότι η συνεργασία των δυο πλευρών έχει αρχίσει εδώ και δυο χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας, περισσότερα από 1.200 αδέσποτα ζώα έχουν καταγραφεί, εμβολιασθεί και στειρωθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Βόλβης στην Κοκκαλού.

Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ενημερωτικές δράσεις σε δημοτικά σχολεία του δήμου Βόλβης. Η εκπρόσωπος της Vets in Action στην Ελλάδα δρ. Ζωή Κοντού, μίλησε στις μαθήτριες και τους μαθητές των δημοτικών σχολείων τουΠροφήτη και του 2ου Δημοτικού Σταυρού. «Ευελπιστούμε», τόνισε η κ. Κοντού, «ότι μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, θα έχουμε τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα, στην κοινή προσπάθεια για μια πραγματική, αισθητή μείωση στο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων».

Πληροφορίες: Βασίλης Σιάγκας, αντιδήμαρχος Βόλβης (6947208669) και δρ. Ζωή Κοντού, εκπρόσωπος Vets in Action στην Ελλάδα (6989860166).

ΔΙΕΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «VETS IN ACTION»
ΔΙΕΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «VETS IN ACTION»
ΔΙΕΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «VETS IN ACTION»ΔΙΕΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «VETS IN ACTION»ΔΙΕΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «VETS IN ACTION»

Πηγή Δήμος Βόλβης Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα