Το διαχρονικό μήνυμα που εκπέμπει η εορτή των Τριών Ιεραρχών

Το διαχρονικό μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή εορτή των Τριών Ιεραρχών, υιοθετεί στην πράξη ο δήμος Βόλβης

Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας τονίζει:

«Μια πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να έχει ως πρωταρχικό της μέλημα τη διαφύλαξη της Παιδείας ως πολύτιμο θεμέλιο της. Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι τρεις πεφωτισμένοι δάσκαλοι της ελληνικής σκέψης: ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο ιερός Χρυσόστομος, οι προστάτες άγιοι της εκπαίδευσης και του πνεύματος.

Ο διαχρονικός λόγος των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι προστατεύουν πνευματικά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους ανθρώπους του πνεύματος, αποτελεί πολύτιμο οδηγό για όλους μας. Με βάση την παρακαταθήκη τους, για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την πεποίθησή μας, πως θα συνεχίσουμε να έχουμε ως πρώτιστο καθήκον μας, τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εκπαίδευσης για τις μαθήτριες, τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς μας. Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα εφόδια στους αυριανούς συνειδητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να ανορθώσουν μια τραυματισμένη Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουμε να κινούμαστε με συνέπεια.  

Δεν πρέπει ακόμα να ξεχνάμε, ότι οι Τρεις Ιεράρχες, μας μετέδωσαν και άλλα μηνύματα, όπως την ευσέβεια, την αλληλεγγύη και το σεβασμό απέναντι στους νόμους και τη δικαιοσύνη. Μηνύματα, τα οποία θα πρέπει να αποτελούν κανόνα για όλους μας».

Πηγή Δήμος Βόλβης Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα