Συνάντηση του Δημάρχου Καλαβρύτων με τον Υπουργό Στέλιο Πέτσα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε πρόσφατα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που αφορούν σε θεσμικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και στα κριτήρια χρηματοδότησης των πληθυσμιακά μικρότερων και ορεινών Δήμων της χώρας.

Ο κ. Παπαδόπουλος, στο πνεύμα και της πρόσφατης παρέμβασης του -ως Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας- στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβε στον Υπουργό την ανάγκη άμεσης δρομολόγησης διαδικασιών εξορθολογισμού των κριτηρίων κατανομής των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση, με τρόπο δικαιότερο και πιο συμβατό στις ανάγκες των μικρών και ορεινών Δήμων.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι στους όρους κατανομής πόρων που προέρχονται απ’ τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) ή απ’ τη ΣΑΤΑ, το πληθυσμιακό κριτήριο δεν μπορεί να είναι κυρίαρχο για τους μικρότερους και με μεγάλη γεωγραφική διασπορά Δήμους της χώρας, αφ’ ης στιγμής οι οικονομικές ανάγκες αλλά και οι υποχρεώσεις τους είναι αυτονόητα μεγαλύτερες και πιο πιεστικές.

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι έτος αναμόρφωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, με διορθώσεις όπου απαιτούνται, αναφορικά με τα κριτήρια στις κατανομές προς την Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στις προτάσεις και εντάξεις έργων, ενώ αναφορά έγινε και στους πόρους προς τους Δήμους για δράσεις και έργα, με γνώμονα την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.


Πηγή Δήμος Καλαβρύτων Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα