Προκηρύχθηκε το σύνολο του μεγάλου έργου Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Ως μια σημαντική στιγμή για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων & Πρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησης “χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ΑΕ ΟΤΑ” Αθανάσιος Παπαδόπουλος την δημοσιοποίηση, της διακήρυξης του διαγωνισμού του έργου απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Παπαδόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χιονοδρομικού, το απόγευμα της Τρίτης, υπογράμμισε ότι η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να σηματοδοτήσει την είσοδο του έργου εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου σε τροχιά υλοποίησης, με την μεγαλύτερη παρέμβαση αναβάθμισης από κατασκευής και έναρξης λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα απ’ την Περιφέρεια, το έργο «Αναβάθμιση, Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός των Εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων», τίθεται σε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με «συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης το ποσό των 22.630.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ», (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ, 18.250.000 ευρώ).

Η έναρξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών ήταν η Τρίτη 12 Οκτωβρίου και η ημερομηνία λήξης η Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Κριτήριο κατακύρωσης, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής για το σύνολο των υπό-προμήθεια ειδών και υπηρεσιών».

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο θα έχει διετή διάρκεια, το δε έργο, όπως είναι γνωστό, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
«Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει ηλεκτρονικά, τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών, ήτοι την 25/11/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ. από την αρμόδια επιτροπή αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών», όπως αναφέρεται στην διακήρυξη του έργου.

Μεταξύ άλλων, στο έργο αναβάθμισης, εντάσσεται η ανακατασκευή των δυο κύριων αναβατήρων «Στύγα» και «Αχιλλέας» καθώς και η τοποθέτηση νέου αναβατήρα εκεί που λειτουργεί σήμερα ο αναβατήρας «Άρτεμις». Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η πλήρης ανακατασκευή του πέτρινου κτιρίου που βρίσκεται στην τοποθεσία «βαθειά λάκκα» καθώς και η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για όλους τους αναβατήρες.

Να σημειωθεί ακόμα ότι πρόσφατα προκηρύχθηκε και το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου, συνολικού ύψους €705.217,29 πλέον ΦΠΑ.

«Όλες οι διαδικασίες προχωρούν πολύ γρήγορα για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού», ανέφερε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, ευχαριστώντας την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδος για την πολύτιμη συνδρομή της, τα στελέχη των Υπηρεσιών της καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου, που συνέβαλαν στην ωρίμανση και τελική δημοπράτηση του έργου.


Πηγή Δήμος Καλαβρύτων Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα