Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στον Αρχιεπίσκοπο και στον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στον Αρχιεπίσκοπο και στον Πρωθυπουργό

Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη προγραμματισμένη συνάντησή τους ο Μακαριότατος προσεκλήθη από τον κ. Δήμαρχο να χοροστατήσει στο πάνδημο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019,ημέρα της τραγικής επετείου.

Τον κύκλο των προγραμματισμένων συναντήσεων του στην Αθήνα, ο κ. Δήμαρχος έκλεισε με επίσκεψή του, στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, για να επιδώσει πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις Μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

O κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας και ο Πρωθυπουργός θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις Μνήμης των τραγικών θυμάτων της θηριωδίας των Καλαβρύτων, υπογραμμίζοντας την σημασία των συμβολισμών της και αναδεικνύοντας την ανάγκη διατήρησης άσβεστης της Ιστορικής Μνήμης.

Πηγή Δήμος Καλαβρύτων Website