Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στις εκδηλώσεις για την 198η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στις εκδηλώσεις για την 198η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Κορυφώθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, οι εκδηλώσεις για την 198η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Στην Αρχιερατική Δοξολογία που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, καθώς και στην παρέλαση που ακολούθησε και άνοιξε όπως κάθε χρόνο ο αντίγραφο του Λάβαρου από τα μέλη της θεατρικής ομάδας “Πάνος Μίχος”, παραβρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, οι Δήμαρχοι: Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Μεγαλόπολης Αθ. Χριστογιαννόπουλος, Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης και Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Μετά την τέλεση της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλη Καρδάση, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Τις παραμονές του 1821».

Πηγή Δήμος Καλαβρύτων Website