Στεφάνι με όνομα για την 28η Οκτωβρίου

Στεφάνι με όνομα για την 28η Οκτωβρίου

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με την Αιάντειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αταλάντης και τα 2 Δημοτικά Σχολεία της Αταλάντης διοργανώνει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 12:00, στο Ηρώο της Πλατείας Δημαρχείου, δράση για την ενημέρωση των μικρών μαθητών για τη σημασία των στεφανιών στο πλαίσιο της οποίας θα φτιαχτούν τα στεφάνια που θα κατατεθούν ανήμερα την 28η Οκτωβρίου.

Τα παιδιά φτιάχνουν μόνα τους τα στεφάνια που θα κατατεθούν στη μνήμη των πεσόντων.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, «Οι Έλληνες κερδίσαμε χάρη στην ενότητα και την ομοψυχία μας έναν ισχυρότερο στρατό από το δικό μας. Το έπος του 1940 το τιμούμε για να θυμόμαστε τον ηρωισμό του έθνους μας και την αυτοθυσία του λαού μας. Η κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των πεσόντων είναι κορυφαία πράξη τιμής και αναγνώρισης. Για το σκοπό και προκειμένου τα παιδιά μας να μαθαίνουν την αξία της μνήμης διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση».

Επίσης την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 18:00, ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο, την Αιάντειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αταλάντης και τα σχολεία Δευτεροβάθμιας του Δήμου διοργανώνει στο Κωνσταντινείο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης εκδήλωση μνήμης και τιμής για την περίοδο 1940-44 με τίτλο «Ένας παππούς και ένα παιδί αφηγούνται…».

Πηγή Δήμος Λοκρών Website