Μια εφαρμογή για τη ζωή δεκάδων χρηστών στο 1ο summer school επιχειρηματικότητας νέων-Συνάντηση των μαθητών με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Την Παρασκευή 5/10 ο Δήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης συνεχάρη προσωπικά στο γραφείο του τα παιδιά του Δήμου μας που συμμετείχαν στο «1ο SUMMER SCHOOL ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» (15-19 ετών) που διοργάνωσε.

Ο Δήμαρχος συζήτησε μαζί τους τις ιδέες καθώς και την εμπειρία που αποκόμισαν από την μεταξύ τους συνεργασία.

Ανακοινώθηκε στην 1η ομάδα που κέρδισε με την εφαρμογή «MEDICAL HEALTH» ότι ο Δήμος έχει προγραμματίσει για αυτούς επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και συγκεκριμένα στο εργαστήριο «SmartHEALTH EDHI».

Η ιδέα της «MEDICAL HEALTH» όπως έγινε γνωστό έχει ως αντικείμενο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε χρήστες που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Εν προκειμένω οι χρήστες που διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα – μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας – μπορεί να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες εξ αποστάσεως για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αλλά και να κλείνουν άμεσα ραντεβού στο πλησιέστερο νοσηλευτικό ίδρυμα εάν παραστεί ανάγκη. Η υπηρεσία αυτή πέραν των γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ελλάδας μπορεί να συμπεριλάβει ξενοδοχειακές μονάδες, κρουαζιερόπλοια κ.α παρέχοντας πληροφορίες 24 ώρες το 24ωρο.

Το Εργαστήριο «SmartHEALTH EDHI» που θα επισκεφθούν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο «1ο Summer School Επιχειρηματικότητας Νέων» προσφέρει όπως έχει γίνει γνωστό, εξειδικευμένη τεχνογνωσία στους εμβληματικούς τομείς της ιατρικής ακρίβειας, της τεχνητής νοημοσύνης στοχεύοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς  διάγνωσης απεικόνισης και βιοπληροφορικής.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που νέοι πολίτες του τόπου μας διαθέτουν το οργανωτικό πνεύμα και το όραμα για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία μας και τις ανάγκες της.

Δήλωσε ότι η διοργάνωση του «1ου Summer School Επιχειρηματικότητας Νέων», αποτελεί την απαρχή ανάλογων μελλοντικών δράσεων για τους νέους του Δήμου μας.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα