Αισθητή η παρουσία του ΔΕΠΑΝ στο Olympia Forum V

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Olympia Forum που διοργάνωσαν στην Ολυμπία, η εφημερίδα «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ, το Πράσινο Ταμείο, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ζακύνθου.

Οι εργασίες του Forum ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, με δυναμική παρουσία στα πάνελ των συζητήσεων του Δικτύου Πόλεων ΔΕΠΑΝ.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης ήταν μια από τις ενδιαφέρουσες ενότητες του Olympia Forum V που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΕΠΑΝ και Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο Δίκτυο Πόλεων: «Το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ είναι ένας αναπτυξιακός οργανισμός που υποβοήθα τον στρατηγικό σχεδιασμό, τα θέλω του κάθε δημάρχου, τις προοπτικές του κάθε δήμου, εκπονεί μελέτες, στελεχώνει με προσωπικό τις υποστελεχώμενες Τεχνικής Υπηρεσίες κάποιων δήμων και έχει μειωθεί στο 1/3 ο χρόνος εγκατάστασης ενός αναδόχου σε ένα έργο. Είναι μεγάλη επιτυχία και έχω την τιμή το δίκτυο πόλεων να έχει πάνω από 135 δήμους σε όλη τη χώρα και ουσιαστικά να πολλαπλασιάζεται η δύναμη, ειδικά των μικρομεσαίων δήμων».

Η συνεργασία της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού αλλά και συνολικά όλων των φορέων επιστημονικών και μη με διακριτές αρμοδιότητες, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο ως προς την υλοποίηση έργων όσο και ως προς την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, ήταν επίσης ένα από τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν στο Olympia Forum. Στο πάνελ με θέμα “Αξιοποίηση Δυνατοτήτων: Ανάπτυξη Μέσων Συνεργασίας των Πόλεων με την Περιφέρεια” συμμετείχε και ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΕΠΑΝ και Δήμαρχος Πλατανιά Χανίων, Ιωάννης Μαλανδράκης.

Στο Olympia Forum V παρουσιάστηκαν θέματα πράσινης μετάβασης και βιώσιμες τακτικές μέσω καινοτόμων λύσεων που επιχειρούν οι δήμοι της Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της ενότητας «Τοπικοί Ηγέτες Αναζητούν Καινοτόμες Λύσεις», πέντε δήμαρχοι από διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρθηκαν στις δράσεις που υλοποιούν προς τον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και παρουσίασαν στο κοινό, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί τελικά η τοπική αυτοδιοίκηση να αναπτύξει δράσεις καινοτόμες τόσο για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της όσο και για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος για την προστασία ολόκληρου του πλανήτη. Μεταξύ των Δημάρχων ήταν ο Δήμαρχος Πρέβεζας και γραμματέας του ΔΕΠΑΝ Νίκος Γεωργάκος, και ο Δήμαρχος Οινουσσών και γραμματέας του ΔΣ του ΔΕΠΑΝ, Γιώργος Δανιήλ.

Tις εργασίες του φόρουμ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο επίτιμος Πρόεδρος του ΔΕΠΑΝ Χριστόδουλος Μαμσάκος και στελέχη του Δικτύου.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα